29 de març 2007

Els misteris de la mort

Estic absolutament entusiasmat amb l'últim treball de John Banville; tant, que no me'n puc estar d'avançar-vos-ho en aquest bloc. Es tracta de la primera novel·la de misteri del prestigiós autor irlandés, que en aquesta nova faceta (molt més comercial, radicalment distinta del que ha fet fins el moment) es presenta sota el pseudònim de Benjamin Black.
Henry Holt, editora, entre altres, de Paul Auster, l'ha llançat ara al mercat nord-americà, i les últimes setmanes s'han succeït les ressenyes a Los Angeles Times, The Boston Globe o The New York Times, que ha publicat dues crítiques (l'última aquest cap de setmana), en què qualificaven el "debut" de Black en el gènere negre (d'ací el joc del cognom) com "espectacular".
Falten encara dos mesos per a trobar a les llibreries l'edició de Bromera, però El secret de Christine Falls, traduït per Eduard Castanyo i protagonitzat pel forense-detectiu Quirke, comença(rà) així:
"No eren els morts allò que semblava inquietant a Quirke, sinó els vius. Quan va entrar al dipòsit molt després de la mitjanit i va veure-hi Malachy Griffin, va notar un calfred a l’espinada que resultaria profètic, un tremolor dels tràngols que vindrien."
Intrigant, eh?

4 comentaris:

el llibreter ha dit...

Ah! La vida està plena de misteris, com ara que encara no s'hagi distribuït Istanbul a Catalunya —a almenys a la part de Catalunya que em pertoca—, i això que la presentació va ser el dia 20. De totes maneres, no és un fet aïllat: avui El cultural oferia contes inèdits de Bolaño i un anunci d'un llibre de Michel Onfray, tots dos són títols d'Anagrama que es distribueixen la pròxima setmana. Serà Sant Jordi, que esvalota la coordinació entre editorials i proveïdors ;-)

Per cert, friso per llegir el nou Banville.

Salutacions cordials.

Tirant al cap ha dit...

Benvolgut Llibreter, fa temps que vaig desistir d'esbrinar els misteris de la distribució. En teoria, hauria d'estar en totes les llibreries de Catalunya i les Illes, igual que (se suposa) està en les valencianes. Però això és, com deia, la teoria. També és cert que la primera demanda ha superat de llarg les previsions inicials; ja està en marxa una segona edició urgent. Sant Jordi és molt Sant Jordi!
El nou Banville, referme l'opinió, és extraordinari, sorprenent. Veurem com el reben els lectors que el segueixen des dels inicis i els que ha guanyat amb El mar...

Anònim ha dit...

Dilluns, Istambul ja era present a les llibreries de València. Divendres, aquest títol encara no ha arribat a les de Castelló, però sí que trobareu Eclipsi -novel·la que en la col·lecció l'Eclèctica ha estat publicat després de l'obra de Pamuk. Curiositats/casualitats.

Anònim ha dit...

Doncs a la Casa del Llibre de Gràcia sí que hi era dimecres. Dono fe, que el vaig comprar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...