05 de gener 2008

Ni no bra vo

El titular del Levante és suficientment explícit per afegir-hi cap comentari, no?
En l'última línia de la informació se'ns diu:
"En la calle un 7% habla generalmente en valenciano; indistintamente contesta el 21% y en castellano se comunica el 65% de los ciudadanos".
Dades de València ciutat. El futur pinta negre.
¡Esto es Améeeeeerica!

5 comentaris:

zel ha dit...

Sí que pinta negre, sí, però i a Barcelona, què... Jo perquè visc a poble, i aquí el català és de tothom, però a les grans ciutats ho tenim cru... Bon any, que no sé si t'ho havia desitjat...

Anònim ha dit...

He de confessar-te que per a la meua darrera entrada a Tirant a Fotre havia triat aquesta mateixa notícia publicada al Levante-EMV, però què vols que et diga, em sembla que pinta un panorama prou trist i desalentador per a fer-hi esment un dissabte vepra de Reis.
Caldrà començar a pensar si un projecte de País sense el Cap i Casal (una mena de pseudomiami) és factible.

Juli Capilla ha dit...

Una enquesta bastant nefasta, que no aporta res, crec jo. I si els preguntàrem als habitants de Sòria, per posar un exemple, que a qui coneixen més, si a Julio Iglesias o a Unamuno? El resultat no seria massa diferent al de València, comparativament, és clar. Hi ha enquestes que són per a ingenus, o que miren de fer mal, com la que comentes al teu post.

Salutacions

Tirant al cap ha dit...

Juli, jo no sé si té alguna utilitat aquesta enquesta, el que sé és que no preocuparà gens els nostres governants que l'índex d'ús del valencià al cap i casal siga tan baix. Més bé els deixarà cofois.

Emili Morant ha dit...

Fuster? Què cantava? És que ara no me'n sona cap... Com ha quedat Camilo Sesto?

Des de la meua experiència amb les enquestes, compartisc l'opinió de Juli, aquestes coses ni tenen cap utilitat ni donen resultats molt distints les faça un on les faça.
"¿Qué personajes históricos son los más representativos del municipio?" és ja una pregunta ben ambigua quan hom la fa relativa a la suposada capital d'un país. Això sí: per si de cas, que no la facen també en Sueca...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...