06 de febrer 2008

Els llibres que no he escrit

Via aquest bloc de capçalera, en el qual s'hi destaca la imatge de la coberta (realment"senzilla i intel·ligent"), tinc notícia del nou llibre de George Steiner: My Unwritten Books. És paradoxal escriure un llibre sobre els llibres que no ha escrit. M'encanten les paradoxes.
El volum reflexiona sobre 7 obres que l'autor ha estat temptat d'escriure durant molt de temps però que, per diversos motius, no ha donat forma finalment. Una obra, en definitiva, per demostrar que darrere d'un gran llibre d'un gran autor sempre hi ha altres que romanen ocults (per sempre?) a l'ombra, que han quedat al calaix tot just iniciats, a mitges o simplement en la fase d'esborrany.
Per a quan un volum d'un gran editor confessant "Els llibres que no he publicat"?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es interessant veure l'altre cara que no surt a la llum dels escriptors. I tot allò que, per certs motius, descarten, perque potser es tan o més atractiu que allò que han publicat encara que ni ells ni els editors s'ho imaginin.

Anònim ha dit...

Sí, paradoxal. Però això només s'ho pot permetre segons qui, com ell.
La portada és bona, molt bona. Sintètica i explicativa.

el llibreter ha dit...

Sortirà en espanyol publicat per Siruela. Com que escric des de casa, no tinc el catàleg i no puc precisar-ne la data.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Potser tots tenim llibres que no hem escrit, perquè tots tenim experiències, vivències, memòria, capacitat de reflexió, emocions... Potser tots tenim llibres que no hem escrit i els tenim com una massa informe que no hem traduït en paraules... Potser, no ho sé de cert.

Marketing Cultural Heritage Class ha dit...

Els llibres que no hem escrit són la nostra vida.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...