29 de novembre 2011

Tipus mòbils 59 - El 'model Cabanyal' a Canal 9

Les comparacions són odioses, però no ens n'hem pogut resistir. L'article d'avui al Tipus mòbils de L'informatiu, "El 'model Cabanyal' a Canal 9" ens hem atrevit a comparar TV3 i Canal 9. El resultat convida a l'acció.
"TV3 ha cohesionat la societat catalana, ha enfortit el periodisme i el sector audiovisual propis, ha creat i consolidat un model lingüístic i és un referent (un espill, un mirall) de qualitat i èxit. Canal 9, en canvi, no ha sabut arribar per igual a totes les comarques, ha prioritzat l’estètica (i el carnet) a la professionalitat i el talent, acumula impagaments que ofeguen les productores autòctones, no sent el valencià com el seu tret identitari fonamental, té els índex d’audiència més baixos de la seua història i només ha reeixit en l’exportació al conjunt de la societat de l’ideari del partit que la controla: totes les fixacions ideològiques dels Consells successius han trobat reflex i martelleig a la graella de Canal 9. Un trist fracàs col·lectiu, perquè no hem sabut construir una televisió pública digna del poble que representa."

26 de novembre 2011

Entrevista a Encontres



El programa Encontres, de RTVV, ha dedicat el seu últim programa als 25 anys d'Edicions Bromera.  Hi parlem de l'evolució de l'editorial durant aquest quart de segle, dels premis literaris, de la distribució, dels autors i... en fi, de l'ofici d'editar en general. Si teniu una estona i us abelleix, ací teniu el vídeo.

25 de novembre 2011

Llegir per a créixer a Lliçà de Vall

Aquesta vesprada, a les 17,30h, estaré al teatre del Casal Social de Lliçà de Vall, localitat adherida a la iniciativa Municipi Lector, per compartir amb pares i mares alguns consells per motivar els infants a la lectura. Si esteu per allí a prop i teniu curiositat, ens hi veiem!

23 de novembre 2011

Ressenya sobre Facemos a maleta!

El faro de Vigo ha publicat una ressenya de María Navarro sobre Facemos a maleta! (Xerais)
"A procura de mundos afastados soñados e ensoñados ten os protagonistas de Facemos a maleta! ocupados nun xogo que destaca pola súa compoñente lúdica, pero que vai máis alá do simple movemento de pezas articuladas entre si, que traspasa as fronteiras de múltiples posibilidades, que combina e harmoniza un conxunto de trebellos, porque o máis importante para eles é que esperta e estimula a imaxinación, propón resolución de conflitos, búsqueda de solucións ou reflexión acerca do que se debe ou non facer en cada circunstancia, feito que obriga os cativos a sopesar os pros e os contras que cada decisión pode traer consigo e a tirar conclusións favorables."

Podeu llegir l'article sencer, "Compoñente lúdica", en aquesta adreça.

Més informació sobre la col·lecció "Els llibres de Marc i Andrea", en aquest apunt.

22 de novembre 2011

Tipus mòbils 58 - Nacionalismes valencians

L'article d'avui a L'informatiu: "Nacionalismes valencians", al voltant del nou escenari polític al nostre país:
"Hem passat dècades envejant i odiant (en proporcions semblants) els grups parlamentaris propis amb què catalans i bascos han condicionat governs a Madrid. Ara, Compromís (amb l’ajuda, potser, d’Equo) ha aconseguit que Joan Baldoví esdevinga el primer diputat nacionalista valencià des de la reinstauració de la democràcia. Poca broma. Aquesta és una vertadera fita històrica que consolida una tendència a l’alça de la coalició. Alhora, però, per la dreta ha aparegut un convidat inesperat: UPyD ha tret per València l’únic diputat extraMadrid d’aquesta formació nacionalista espanyola. Costa d’entendre què ha motivat tants milers de persones a votar un partit que té entre les seues principals fixacions la “defensa” del castellà (com si estiguera en perill) per damunt de les llengües autòctones precisament en un país, el nostre, amb una aclaparadora marginació del valencià."

21 de novembre 2011

Ressenya sobre La fiesta de cumpleaños


L'especialista en literatura infantil i juvenil Anabel Sáiz ha publicat una ressenya del llibre La fiesta de cumpleaños (Algar Editorial) en el seu bloc "Voces de las dos orillas":
"Gracias a las ilustraciones de Silvia Ortega el niño contará realmente los objetos o presencias que se mencionan; así el texto, breve y directo de Joan Carles Girbés, se engarza con las ilustraciones, festivas y coloristas y, texto y dibujos, hacen que la magia de los números se cuele en las páginas y vaya a parar a las manos de los niños más pequeños, de aquellos que quizá ya estén en P-3 y, poco a poco, vayan descubriendo, como Marcos que en la vida hay algo más que el número 1. Aprender a contar es un paso más para la autonomía y una forma de sentirse parte de un todo."

Podeu llegir l'article sencer en aquesta adreça. Moltes gràcies!
Més informació sobre la col·lecció "Els llibres de Marc i Andrea", en aquest apunt.

18 de novembre 2011

Taller animació a Abacus València


Demà dissabte, a la llibreria Abacus de València, farem la primera sessió d'animació lectora al voltant de la col·lecció "Els llibres de Marc i Andrea". Si tens xiquets/es d'entre 2 i 6 anys, us agrada l'aventura i descobrir tresors amagats, vingueu i us divertireu!
Més informació sobre el taller pirata en aquesta adreça.

15 de novembre 2011

Tipus mòbils 57 - 116 milions de segons

Al Tipus mòbils d'aquesta setmana hem tret la calculadora per denunciar la prepotència política que lluita pel que realment vol: consolidar el bipartidisme, silenciar la pluralitat.
"El penúltim ardit de les sangoneres que volen perpetuar-se al (que els queda de) poder ha estat intentar excloure el que anomenen “les minories” dels debats [sic] de Canal 9. És indigne que el PSOE, que ha disposat durant l’última legislatura d’uns 1.350 dies (és a dir, ni més ni menys que 116.640.000 segons) per explicar les seues propostes i fer-les efectives amb la força dels pressupostos de l’Estat, tractara de silenciar EUPV i Compromís atorgant-los 27 i 11 segons, respectivament, per explicar cada tema que se suposa d’interés públic en els monòlegs televisats. Aquest afany monopolitzador (corregit a última hora) palesa la seua desesperació i referma la cita de Baldoví: hi ha polítics curts de mires que només pensen en el (presumible, hipotètic, teòric) rèdit electoral imminent, no en quin pot ser l’escenari més beneficiós per a l’esquerra a mitjà o llarg termini"

Més detalls a "116 milions de segons".

08 de novembre 2011

Tipus mòbils 56 - Finselsdallonsesdesersimpàtic

Al Tipus mòbil d'aquesta setmana ho aboque d'una tirada: estic "Finselsdallonsesdesersimpàtic".
"...quan els polítics valencians arriben a Madrid callen i atorguen i es venen i es dilueixen i ofereixen noves glòries a qui els ho demana i renuncien a principis si mai n’havien tingut i es confiten les promeses fetes i tots plegats ens engolim les nostres prioritats, les esperances, desitjos, necessitats i anhels per continuar tirant de la pell de brau, i més ara que estem en temps de crisi i hem de cedir, i aprovar, i retallar, i sacrificar-nos, i pensar en el “bé comú” (que és el que ve de Ponent) i emmudir encara més, no molestem que els valencians hem de ser simpàtics i somriure sempre..."

05 de novembre 2011

Els llibres de Marc i Andrea


Avui vull compartir amb tots vosaltres una alegria immensa de veritat. Aquests dies arriba a les llibreries, després d'anys de preparació i realització, la col·lecció "Els llibres de Marc i Andrea". Es tracta de quatre llibres de cartó per als més menuts que ha il·lustrat magníficament Silvia Ortega i que he escrit jo mateix. Es tracta de la primera aposta de Bromera per la creació pròpia de llibres d'aquestes característiques,. L'objectiu és reforçar l'aprenentatge lúdic de conceptes com ara els números, les formes i els hàbits diaris i, a més, tenen cura especial del foment de la lectura. En parlarem més a fons d'aquest aspecte en un pròxim apunt, perquè pense que és un dels elements distintius més remarcables de la col·lecció.

Els quatre títols són:
Els títols es poden adquirir solts o tots junts dins d'una caixa de cartó fort.

A banda de l'edició a Bromera i Animallibres, la col·lecció apareix simultàniament en castellà i en anglés a Algar Editorial, en euskera a Alberdania i en gallec a Xerais. Per a mi és un goig doble perquè estan dedicats al meu fill Marc (obvi, no?), i a les edicions del Grup Bromera s'han sumat les de dos editors admirats com Manolo Bragado, de Xerais, i Jorge Giménez, d'Alberdania. Els agraïsc enormement que també ells hagen confiat i s'hagen arriscat (editar és arriscar-se, sempre) amb aquesta sèrie. Moltes gràcies per la confiança, i espere que tinga l'acollida que a tots els implicats ens agradaria!

Fotografia de Silvia Ortega.
Confie que m'ho sabreu disculpar si em faig pesat aquests dies amb "Els llibres de Marc i Andrea", però me'n faré ressò en aquest bloc de tot allò que es comente sobre aquesta col·lecció (i en tinga notícia, és clar!).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...