25 de juny 2012

El mètode definitiu per tenir fills lectors






La Fundació Jaume Bofill és una entitat que treballa per reduir les desigualtats socials, essencialment amb la promoció de l'educació i de la cultura. Ara, en col·laboració amb La Caixa, ha engegat un ambiciós projecte de reducció del fracàs escolar entre l'alumnat del 2n cicle de Primària mitjançant el foment de la lectura (en concret, de la comprensió lectora). 
LECXIT s'ha implantat ja durant aquest curs en 10 centres pilot de Catalunya. Però les accions de conscienciació i d'actuació pedagògica no es redueixen a les escoles, sinó que treballen de manera integral l'ecosistema dels infants per aconseguir la implicació no només del centre escolar, sinó també de l'alumnat, la família i l'entorn. I cadascun d'aquests àmbits està dotat amb recursos específics, que tenen com a eix vertebral el suport de nombrosos voluntaris. 


És un goig per a mi tenir l'oportunitat de col·laborar en aquesta lloable iniciativa mitjançant una petita guia adreçada a les famílies que participen al projecte. Amb el títol (pretesament provocador) El mètode definitiu per tenir fills lectors, prometem consells i receptes miraculoses per garantir l'èxit escolar, però en realitat (com comprovareu, si el llegiu) apuntem quatre possibles passos per promoure amb garanties la lectura en l'àmbit familiar:

Pas 1 – Estimem els llibres i la lectura
Pas 2 – Donem exemple
Pas 3 – Triem el llibre adequat
Pas 4 – Despleguem els nostres encants

Sembla senzill, veritat? I potser ho és! Si voleu conéixer la publicació íntegra, us podeu descarregar el PDF gratuït en aquest enllaç.

4 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

M'encanta el títol! Tan de bo funcionés! ;) Ara mateix me'l baixo. L'anterior guia pràctica em va agradar molt.

Tirant al cap ha dit...

Si li poses convicció, és un mètode infal·lible. Tu segur que has desplegat ja tots els encants en la motivació lectora!

Anna Manso ha dit...

Jo també me l'he descarregat. Tot i que a casa els trucs no em funcionen gaire no defalleixo. Ho vaig confessar a un article de La pitjor mare del món. Joan Carles, te l'enllaço perquè riguis. http://criatures.ara.cat/lapitjormaredelmon/2012/05/09/lectura/

Si alguna de les teves propostes em funciona t'aviso!

Tirant al cap ha dit...

Molt bo! "ja veig que deixant llibres al costat de la tassa del Vàter, com si res, la cosa no acaba de funcionar" Si et funciona algun dels nous consells, avisa'm, Anna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...