28 de gener 2009

John Updike ens ha deixat"Ser un escritor famós és com ser un nan alt. Sempre estàs al límit de la normalitat."

Aquesta ironia de John Updike la recull El País d'avui en el seu reportatge sobre la desaparició d'un dels grans-grans de la literatura contemporània, "un colós", "el gran cronista americà", "un gegant de les lletres", en diu la premsa.
Hem tingut l'honor d'incorporar Updike al catàleg de Bromera recentment. En la primavera de 2007 publicàrem Terrorista, una novel·la agosarada i polèmica al seu país d'origen. La notícia de la mort m'arriba tot just un dia després que aterrara a la taula del meu despatx el contracte de la seua última novel·la: la sorprenent (i inesperada) Les vídues d'Eastwick (continuació del seu popular Les bruixes d'Eastwick), que Bromera publicarà pròximament.
Us recomane un parell d'enllaços per copsar la influència de John Updike en les lletres nordamericanes: aquesta amb el New Yorker (amb paraules de John Cheever i Julian Barnes, entre altres, i un àudio d'una hora de durada), i aquesta altra amb el New York Times (en especial, aquest vídeo d'octubre de 2008), dos mitjans que sovintejava l'autor i que ara, amb justícia, li dediquen dos dels homenatges més sentits, als quals caldria afegir el de la seua editorial de tota la vida: 50 anys de confiança, respecte i fidelitat entre Updike i Alfred A. Knopf són una proesa inusual no només als EUA.

3 comentaris:

zel ha dit...

Un greu, un gran autor, ara tocarà rellegir... Salut!

Andreu ha dit...

Res de "Ens ha deixat". S'ha mort.

Natxo ha dit...

Joan Carles, que no n'has de dir res, de la nova aventura digital de Bromera, edi.cat i els ebooks?
Estàs massa calladet, i segur que ets el que més sap sobre el tema...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...