10 de maig 2011

Tipus mòbils 36 - Un 10 a Canal 9


A l'article d'aquesta setmana a L'informatiu, "Un 10 a Canal 9", parlem d'un bon programa que ha aparegut de manera inesperada, com per encanteri, a la graella de la televisió valenciana: "Trau la llengua".
"Sembla un format innocent, però en poc més de mitja hora uneix educació, entreteniment i (ai las!) vertebració, que no és poca cosa. Per motius que escapen a la raó (i obeeixen a la desraó) feia mil·lennis que els successius responsables de la televisió autonòmica ens havien privat de programes de divulgació lingüística."
El segon programa l'emeten aquest dijous. No us el perdeu!
Per cert, no puc passar per alt el goig que em produeix retrobar Vicent Baydal com a columnista de L'informatiu. Després de molts mesos de parèntesi, torna a posar el llistó molt alt amb la seua reflexió demoscòpica, que vull llegir amb esperit constructiu: passem del món virtual al real, que queden pocs dies i molta feina a fer. També ben recomanable, com sempre, l'article d'Ignasi Muñoz sobre la vergonyant entrevista-publireportatge de Ramon Palomar a Francisco Camps. Un insult per a l'ofici periodístic... i per al sentit comú.

1 comentari:

Jordi Fuster ha dit...

Joan Carles, m'ha agradat molt el article!

Només volía afegir que hi ha més programes a Canal 9 on passa això que dius: com Gormandia (que ja porta 1 any en emissió), on sona La Gossa Sorda, Obrint Pas, Al Tall i demés i també varen parlar del salat de Tàrbena i moltes més coses. I vertebran!

Programes com Trau la Llengua o Gormandia son bons exemples com dius del que s'ha de fer a una televisió valenciana!

Salut i enhorabona per l'article!
I als de Trau la Llengua per el programa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...