20 de maig 2006

Tot és començar

Crear el bloc és realment senzill. Posar-hi contingut sembla que no tant. Ho has rumiat tantes vegades i ara que tens l'oportunitat no saps per on començar...
Aquest és un bloc dedicat al món del llibre i de l'edició. Hi tenen cabuda recomanacions de lectures, tafaneries del món editorial i les petites misèries de la cultura catalana. Confie que m'hi acompanyareu en aquesta travessia que ara tot just comença.
I comencem parlant d'ajudes. Ahir es van fer públiques les resolucions de diverses ajudes de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana. En una primera ullada criden l'atenció algunes decisions:
  1. - Que l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana no puga rebre cap ajuda però en canvi sí que es puguen destinar 2.923 euros a l'Associació d'Escritors (sic) en Llengua Valenciana. No havíem quedat, amb el nou estatutet, que les normes de l'AVL havien de regir urbi et orbi?
  2. Que els premis als llibres millor editats estiguen sempre tan repartidets: tots els anys li cau un guardó (i només un, eh?) a una editorial diferent. Està bé que no es concentren els guardons, però aquesta dispersió tampoc ajuda massa a fer "creïbles" aquests premis. I dic això sense entrar a discutir l'encert d'algun dels "distingits"...

Demà, més.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Te seguiré con atención y tómatelo con calma y perseverancia

el llibreter ha dit...

Benvingut a la blogosfera!

És curiós això de l'AELLVA, afirmen que "la nostra associació acull a la gran majoria dels escritors actius en llengua valenciana" i n'hi ha 100, ni més ni menys. Desitjo que el nombre de membres augmenti perquè s'omplin totes les caselles de les inicials, especiament les dels autors que el seu cognom comenci per... RR i SS!!! Que algú els avisi que la LL i la CH ja no són "lletres" en espanyol, que déu ser la llengua de referència d'aquesta gent. Potser la subvenció és perquè facin un curser de lingüística romànica, nivell bàsic.

Salutacions cordials.

el llibreter ha dit...

On diguí "curser" volia dir "curset", evidentment.

Tirant al cap ha dit...

Moltes gràcies, Txetxu, per les teues paraules i pel teu mestratge en la blogsfera.
Gràcies també, Llibreter, per la teua aportació. En efecte, és curiós (i penós), això de l'AELLVA. Com que els seus criteris lingüístics són tan esbojarrats... qui sap, igual escriuen RRAMON o SSÓNIA. Com bé dius, haurien de destinar aquestes ajudes (i les que els cauran de la Diputació de València!) a fer cursets com els que comentes.

Anònim ha dit...

Una bona notícia, per doble motiu: perquè és important que es vaja incrementant la presència valenciana entre els blocs escrits en català, i perquè aquest està fet des d’un sector que encara no hi tenia -pense- representació.
Benvingut (o benvinguda), doncs.

Anònim ha dit...

Ups! Acabe de veure el nom. Benvingut, per tant.

Tirant al cap ha dit...

Gràcies, Pere. Jo també trobe necessari que els valencians hi aportem la nostra visió des de la blogsfera. En aquest sentit, les aportacions d'Invasió subtil són ben oportunes. Endavant!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...