31 de març 2009

Salman Rushdie a Barcelona

Avui tenim a Salman Rushdie a Barcelona de promoció de l'apassionant L'encantadora de Florència. Una agenda ben atapeïda d'actes i cites que ha començat fa uns minuts i que tindrà com a moment "estrella" la xarrada a la Biblioteca Jaume Fuster aquesta vesprada. Demà tenim roda de premsa al matí, potser dinar, i més entrevistes. L'última, al programa de Buenafuente a LaSexta. No us el perdeu!
Jo em quede fins divendres a Barcelona. Demà a la vesprada presentem El col·leccionista de fades, de Josep Ballester, a la llibreria Proa Espais. I dijous hi ha la festa-còctel "De l'oralitat a l'ebook" organitzada per la xarxa d'editors independents Edi.cat, que posa en marxa així la venda conjunta dels primers llibres digitals en català (entre altres, precisament la novel·la de Ballester).
Confie trobar temps en algun moment per contar ací alguna anècdota.
De moment, aprofite per recomanar-vos l'enllaç a aquest article de Salman Rushdie publicat a l'ABCD aquest cap de setmana. Tracta sobre la relació entre la literatura i el cinema, i hi comenta l'experiència pròpia (ara prepara el guió per a l'adaptació d'Els fills de la mitjanit, una empresa titànica, al meu entendre) i opina, entre altres, sobre l'oscaritzada Slumdog Millionaire. Sense compassió:
"La película encadena una imposibilidad tras otra, y supera incluso la ramplonería del libro. [...] Ver la historia de tu ciudad natal contada de esta forma chabacana y cómicamente absurda hace que, finalmente, acabes enfadándote."

1 comentari:

carina ha dit...

Hola, avui aquest matí el Basté l'ha tingut al seu programa El món i ara estic veient el Buenafuente. Segur que serà interessant escoltar-lo i també em poso de deures llegir la seva última novel·la. Sobre el seu comentari (que reprodueixes) de Slumdog millionaire no hi estic d'acord, evident ment no he nascut a Bombay i sí és una mica simplona, però si te la prens com una faula el resultat és una pel·lícula bonica i resultona, de vegades no cal buscar tres peus al gat, no creus? ;). Et seguiré la pista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...