27 d’octubre 2011

"Els escriptors continuen necessitant un editor"

Xavi Ayén publicava ahir a La Vanguardia una interessant entrevista amb Núria Cabutí, consellera delegada del grup Random House Mondadori.
A banda dels temes típics del "repte digital" i de l'actual pregunta obligatòria sobre la crisi i l'amenaça d'Amazon i Google, Cabutí parla sobre l'ofici d'editar, que enllaça amb la conversa que mantenim a bloGuejat de fa uns dies:
"En esta nueva etapa el rol del editor continúa siendo fundamental, sé que hay mucha discusión, pero que alguien acompañe a un autor durante toda su carrera profesional, que le ayude en la edición del texto, eso no cambia, sean cuales sean los retos. Pero la manera de leer cambia. Y cambian también, por tanto, las maneras en que se puede trabajar un texto o la obra de un autor."
El periodista intenta traure-li alguna sucosa declaració sobre el nyap Libranda, però el peix s'esmuny i tira balons fora: "Probablemente los medios de comunicación no entendieron los objetivos de Libranda". No, ni els mitjans ni ningú del sector... Defensa aferrisada del preu fix (hi estem d'acord) i de nou unes declaracions que li vam llegir fa temps a DeLibros: la possibilitat d'incorporar més segells fins ara independents a l'estructura de RHM. De moment no s'han concretat, però pel to de les respostes, diríem que ja estan negociant alguna compra atractiva...
Però si m'he de quedar amb alguna part concreta, trie la descripció idíl·lica que fa sobre la inversió en formació dels editors del grup, l'impuls a la creativitat, la promoció interna, el compromís dels equips i, sobretot, el mes sabàtic (remunerat!) que diu facilitar als treballadors que volen desenvolupar un tema propi. Això sí que és vida (laboral)! Llàstima que, fins on jo sé (i no es comenta a l'article), també han provocat acomiadaments fulminants inexplicables de professionals extraordinaris. Però bé, no tot pot ser perfecte!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, potser necessita un editor... Però també, no sé si dir "sobretot", poder menjar, o comprar paper, d'impressora o de vàter, per a no haver de torcar-se amb...

Tirant al cap ha dit...

Mmmm... totalment d'acord, és clar!

Salvador Macip ha dit...

Vaig pensar en la nostra conversa virtual quan el vaig llegir. Tira més d'una pilota fora, la veritat, però està bé que l'Ayén hagi fet servir aquesta frase pel títol. Hem de reivindicar el paper dels pobres editors! :) Alguns fins i tot són tan moderns que et donen les bones notícies via twitter :))

Tirant al cap ha dit...

Sí, en el fons crec que Ayén ens dedica a nosaltres l'entrevista. És el poder blocaire!
I pel que fa a la notícia... home, hem provat ja tots els sistemes de comunicació... Excepte la conversa fit a fit amb cervesa pel mig! :(

Salvador Macip ha dit...

Que vulgar, parlar en directe! ;) Algun dia ho haurem de fer només per veure que se sent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...