15 de novembre 2013

La televisió enemiga (del llibre)


"Les dimensions del delicte de lesa democràcia que cada dia es perpetra als informatius de Canal 9 contra la llibertat d'expressió dels periodistes i el dret dels ciutadans a una informació veraç és tan gran, que no admet discussió."
La frase que encapçala aquest apunt està extreta de La televisió (im)possible, un llibre col·lectiu dels periodistes Juli Esteve, Julià Álvaro, J.M. Alcañiz, Josep López i J.A. Blay publicat el 2000 per 3i4. Aquell any jo acabava els estudis de Periodisme, i la manipulació informativa era un fet constatable i descarat en cada edició del Notícies 9. Hi havia professionals d'aquella casa (i de fora) que ho denunciaven, que es mobilitzaven, que presentaven informes periòdics a l'opinió pública. Però ningú no en feia cas. En teníem prou a no sintonitzar la cadena, i de la manipulació i el desprestigi es va passar al saqueig econòmic. I així, fins l'apocalipsi final al que assistim aquests dies. 
"Reclamem per a Canal 9 uns informatius crítics, compromesos amb la realitat i professionals, al servei de la ciutadania i no del govern de torn."
Propostes de millora imprescindibles fetes en el passat que encara hi som a temps de recuperar en el futur.
Aquesta setmana, al Quadern d'El País, fem un repàs (breu, no pot ser d'una altra manera) de les obres que s'han escrit sobre RTVV i sobre la categoria de "llibre mediàtic valencià", si és que tal cosa ha existit mai per aquestes contrades. 
Podeu llegir l'article en aquest enllaç: "La televisió enemiga (del llibre)". 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...