27 de gener 2014

El procés editorial




Tot i que els llibres formen part de la nostra vida quotidiana, continuen sent uns objectes relativament desconeguts per al gran públic (infants i adults). Com es transforma la idea d’un escriptor en un volum físic? Què és (i per a què serveix) un editor? Qui tria les tipografies, o els dibuixos, o el gruix del paper? I, més tard, quin estrany mecanisme s’engega perquè un títol arribe a les nostres mans? En definitiva... Com es fan un llibre?
En el moment en què un editor decideix tirar endavant una obra, una llarga cadena de professionals intervé en el procés: correctors, il·lustradors, dissenyadors, maquetistes, impressors, enquadernadors, comercials, llibreters... Cadascú des del seu vessant però treballant amb un mateix objectiu: seduir els lectors, que donen vida i sentit a aquest esforç col·lectiu.
L’editorial La Galera, amb mig segle a l’esquena i feliçment revitalitzada a colp de bones idees, és conscient que no es pot valorar allò que es desconeix, i per això ha publicat aquest llibre il·lustrat amb la voluntat d’acostar el món editorial tradicional als menuts. Una eina amena i didàctica que ens servirà de pretext per encomanar l’estima pels llibres.

Publicat a Levante-EMV el 25/01/14. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...