23 de juliol 2007

Cultura 21, avui (i apunt sobre El Jueves)

Faig un volt (ja habitual) per la web de Cultura 21 i quede meravellat de la quantitat d'informacions d'interés que ofereix. D'una banda, els moviments (continus) al Grup 62, en aquesta ocasió amb el fitxatge (us n'adoneu, que sempre són "fitxatges" i mai simples "contractacions"?) del que fóra editor de Debate per al segell Península, després que RBA contractara l'exeditor de Península per a dirigir Gredos. Quin embolic! Ara queda vacant el lloc a Debate. A quin altre editor de la competència fitxarà el segell de no ficció de Random House?
Àlex Gutiérrez recomana "amb fervor" Gramàtiques extraterrestres, últim Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General. I el "director de Bromera" (quin ascens més fulgurant!) parla de consolidació de l'editorial al Principat (Jordi Ferré ha publicat un comentari ací).
Entre els titulars de Comunicació.21 destacats a la pàgina principal, m'interessen especialment (digueu-me morbós) la polèmica entre la revista Altaïr i el Grup Cultura 03: la primera estudia emprendre accions legals contra la segona "per vulnerar les lleis de publicitat enganyosa, usuaris i consumidors i competència". Tot, sembla, pel llançament de l'edició en castellà de la revista Lonely Planet. Ací teniu una versió, i ací la contrària.
I encara una notícia que em remou les entranyes: el segrest de l'últim número d'El Jueves. Aquest atemptat salvatge contra la llibertat d'expressió, que ens retrotrau 30 anys (mireu les cobertes que encapçalen aquest apunt, també segrestades... l'any 77 del segle passat!), m'indigna i no em mereix sinó un rebuig explícit i enèrgic. No crec que la monarquia guanye molts adeptes d'aquesta manera. Afortunadament.
Em tancaran la paradeta a mi també?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...