16 de juliol 2007

Banville a tot arreu

La setmana passada, John Banville va estar a Madrid i a Barcelona presentant El secret de Christine Falls. El desplegament dels mitjans de comunicació (TV3 inclosa) ha estat impressionant i entusiasta. Ja hem donat notícia ací, ací i ací d'algunes de les crítiques que han aparegut sobre aquesta fabulosa novel·la. Dimecres, La Vanguardia publicava aquest article. Ara us expose, en síntesi, algunes de les notícies dels últims dies:

L'estiu és criminal (El Periódico 16/7/07)
Dr. Banville y Mr. Black (El País 14/7/07)
Banville es posa negre (Avui 14/07/07)
"El món no és com una novel·la policíaca" (El Periódico 14/7/07)
"Els escriptors som molt privilegiats de poder transformar el món en frases" (El Punt 14/7/07)
El planter irlandès (El Punt 14/7/07)
John Banville sota l'aparença de Benjamin Black (Vilaweb Lletres 14/7/07)
John Banville se adentra bajo el pseudónimo de Benjamin Black en el Dublín de los años 50 con El secreto de Christine (Europa Press 12/7/07)
Novetats de Panjak Mishra i Banville (El Punt 12/7/07)
"Con el tiempo, comprendemos que el pasado es la imaginación" (La Razón 12/07/07)
Una ciudad sin alma (La Razón 12/07/07)

Dos apunts a mode de conclusió: d'una banda, constatem que la majoria de mitjans espanyols ha obviat l'edició de Bromera tot i els esforços titànics del departament de comunicació i la complicitat d'Alfaguara perquè se'n "recordaren". De l'altra, a la premsa valenciana (tot i, de nou, els esforços encara més titànics per remarcar-los-ho) ningú se n'ha assabentat, o potser ja estan de vacances. Ni un miserable breu d'agències, a l'estil del diari de La Rioja. Res.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...