03 d’abril 2008

Alfaguara en català

Una breu nota ens informa que l'editorial Alfaguara, que pertany al grup Santillana, enceta el mes pròxim una nova línia de llibres en català per a adults (fins ara només s'havien atrevit, i ja és atreviment, amb l'Alatriste de Reverte).
Començaran amb Ondaatje i trauran (per fi!) els llibres de Stephenie Meyer, l'autora que "eclipsa Harry Potter" (eslògan brillant), l'autora que (diuen) està modificant els gustos dels lectors, l'autora que (ho confirme) ha inundat Bolonya de llibres protagonitzats per vampirs i homes-llop. Una autora que, malgrat tot i de forma incomprensible, encara no està disponible en la nostra llengua. Alguna cosa haurien de dir les agències literàries que propicien que això, que és més comú del que sembla, passe. Algun dia ampliarem el tema...
Mentrestant, veurem com evoluciona la iniciativa d'Alfaguara, però ja és ben significatiu que el grup madrileny aposte per aquest mercat nostre. Veurem, també, quina és l'estratègia a llarg termini i amb quanta ambició "penetren". Veurem, veurem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...