08 de juny 2008

Entrevista a Baixauli

El Levante publica aquest cap de setmana una bona entrevista amb Manuel Baixauli. Ja és estrany que, tot i el que ironitza l'entrevistador, Alfons Garcia, un mitjà de comunicació valencià dedique espai a la literatura pròpia, però que ho faça tant de temps després de l'edició d'una novel·la només s'explica per l'excepcionalitat que envolta L'home manuscrit, multipremiada i multilloada.
M'agraden declaracions com aquestes:
"La próxima novela no ganará tantos premios, estoy convencido, pero confío que será mejor."
"Fuster es quien encendió las luces. Sin él todavía iríamos tropezando con las paredes y los muebles."
"Sólo en algunos países poco civilizados, o sometidos a dictaduras, se silencia a los mejores escritores por motivos no literarios."
"Que algunos medios de comunicación te ignoren deliberadamente no es excusa para no escribir en tu lengua. Hay países donde los escritores van a prisión o mueren asesinados por lo que escriben."
"La literatura valenciana actual tiene un puñado de voces interesantes. No creo que esté ni por encima ni por debajo de la literatura sevillana, florentina, lisboeta o californiana actual. Si este país es normal en algo, es en el nivel de calidad de sus escritores."
"En el instituto también se puede leer alta literatura. ¿O no?"

2 comentaris:

litri ha dit...

Gràcies, Baixauli. Això és saber torejar preguntes estúpides amb dignitat i aguda ironia.
Totalment d'acord amb el nivell literari valencià.

Jaume Puig ha dit...

...i el nivell de la literatura de Sueca proporcionalment encara és més alt. Un altre cosa,curiosa, és que això destaqui molt al costat de la manca de lectors.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...