20 de juny 2008

Richard and Judy (i una primícia)

El món anglosaxó ens porta un avantatge desmesurat pel que fa a la promoció de la lectura en els mitjans audiovisuals. Als EUA tenen les recomanacions d'Oprah Winfrey, i al Regne Unit, el club del llibre de Richard i Judy. Aquest xou acaba d'anunciar la selecció de lectures d'estiu, i ha estat notícia als mitjans. No m'estranya gens perquè, tal i com apunten, aquest programa ha augmentat les vendes d'alguns dels títols comentats fins un 3.000% (hi ha qui ha passat del lloc 337 de vendes a Amazon directe al número 1 en una setmana), i ha convertit 10 autors en milionaris. La responsable d'aquest envejable fenomen és la productora, Amanda Ross, la dona més poderosa (diuen) de l'edició anglesa.
D'entre la llista estiuenca d'enguany, formada per autors novells o en les beceroles de les seues carreres literàries, The Independent destaca una novel·la: The Private Lives of Pippa Lee, de Rebecca Miller (quedeu-vos amb el nom, tornarà a aparéixer en aquest bloc).
L'autora mateixa, guionista i directora de diverses pel·lícules, treballa a hores d'ara en l'adaptació al cinema d'aquesta fantàstica novel·la sobre la recerca de la identitat perduda. Entre els protagonistes hi haurà Robin Wright Penn, Winona Ryder, Julianne Moore, Monica Belucci, Keanu Reeves i l'extraordinari Alan Arkin, que fa el paper de Herb, l'editor octogenari casat amb Pippa. Però no entraré ara més en l'argument perquè tindrem temps de parlar-ne. Heus ací la primícia d'aquest bloc: Bromera publicarà Les vides privades de Pippa Lee la pròxima primavera.
Queda dit.
Si voleu una aproximació al contingut, us deixe aquest vídeo, en el qual Rebecca llig un fragment de la novel·la:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...