25 d’abril 2009

Celebració de la lectura (o del llibre, si més no)

El mes d'abril és sempre una bogeria: llançaments importants, promocions, rodes de premsa, Sant Jordi, la Fira del Llibre de València... Des de fa uns anys, a aquesta roda s'hi ha afegit la Fira del Llibre de Londres, una cita important però que arriba en unes dates un tant angoixants.
Enguany Londres estava molt tranquil. Potser m'equivoque, però no he tingut notícia de cap moviment important, ni cap autor "estrella" amb novetat en subhasta; sí que hi havia, en canvi, algunes taules buides, algunes agències que no hi han assistit per primera vegada en molts anys i algunes cares noves a l'altra banda de les taules ("reestructuracions", en diuen).
L'any passat ens hi vam portar Rushdie a l'avió; enguany tornem amb notícies extraordinàries també: John Banville, l'autèntic John Banville, aparca per un moment la màscara de Benjamin Black (no us perdeu El Lèmur!) per oferir-nos novel·la nova: The Infinities.
De la resta... bé, en les pròximes setmanes veurem els fruits!
Demà diumenge estaré als Jardins de Vivers per acompanyar una bona colla d'autors de Bromera que hi seran signant les últimes novetats. A les 18 hores, Francesc Calafat moderarà una taula redona amb Francesc Bodí, Urbà Lozano i Xavier Sarrià sota el títol "Narradors valencians: una nova generació?". Hi esteu convidats/des, és clar! Com també a l'acte que m'han convidat a conduir dimarts dia 28 a les 19,30 h: "Llegim amb els pares, consells per a fer llegir". Aquest acte forma part del cicle de conferències Escola de pares i mestres que impulsa l'AEPV.
De moment, l'acte més immediat que tinc és aquesta nit: un sopar amb bona companyia per celebrar el 50é aniversari de l'amic i company Josep A. Fluixà. Per molts anys!

7 comentaris:

el llibreter ha dit...

Enhorabona pel Banville-Banville!

No he anat mai a la fira de Londres. Enguany he estat a punt d'anar-hi, però Sant Jordi és molt més atractiu!

Salutacions cordials.

Tirant al cap ha dit...

Gràcies, Llibreter! En donaré més detalls al bloc. Pense que només per aquesta contractació ja ha pagat la pena el viatge a Londres. Tot apunta que estarà en la línia d'El mar... aviat és dit!
Jo enguany em vaig perdre el Sant Jordi,`però és que a tot no arribem!!!
Una abraçada i gràcies per continuar passejant per aquest espai, com més va, més irregular.

pardal xerrador ha dit...

X. Aliaga ha presentat "Silenci de plom" a Xàtiva.
Pérez Muntaner i Ramon Guillem han presentat "Silenci de plom" a València.
Al final de "Silenci de plom" hi ha una cita de Pérez Muntaner.
Al jurat del premi de la crítica dels escriptors valencians hi ha: Pérez Muntaner, R. Guillem, X. Aliaga, M. Baixauli i Esperança Camps. (Majoria simple, com a mínim)
Malgrat que "Silenci de plom" és soporífer…
Qui guanyarà el premi?

Gustau ha dit...

Pardalot xarraire:
Es veu que ets un especialista en picar i volar. Per què no tens ous (d'au) de picar a la porta d'Aliaga -http://sotalacreueta.blogspot.com/-, per exemple, i boçar les teues infamants difamacions? Dispensa, Joan Carles, que li atorgue certa importància a l'ocell rapinyaire (dispensa, fins i tot, el meu vocabulari), però hi ha polls -insectes paràsits- que em trauen de polleguera. Podem acceptar que, sobre gustos, un faça petar la claca, però el covard grallar de corbs humans mereix públic blasme. Gràcies.

Tirant al cap ha dit...

D'acord, Pardal i Gustau, ja heu dit la vostra. Podeu continuar la conversa en un altre espai o identificar-vos en endavant.

R ha dit...

Enhorabona pel bloc. No el coneixia. A partir d´ara en seré assidu.

Tirant al cap ha dit...

Gràcies a tu, R!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...