12 d’abril 2009

Rushdie i l'encantadora que "lo petaba"

L'èxit de la visita de Salman Rushdie a Barcelona la setmana passada a Barcelona va ser espectacular. La repercussió als mitjans es pot seguir en aquests apunts (ací i ací) que han elaborat al gabinet de comunicació de Bromera, "culpable" en bona mesura de mantenir el senyor Rushdie ocupat dia i nit. Enhorabona!

Rushdie és una figura que impressiona, per la seua dimensió pública i per la grandesa del seu treball literari. M'agradaria destacar l'afabilitat del personatge, la seua extraordinària disposició a facilitar les coses, a contestar totes les preguntes dels mitjans de comunicació (fins i tot algunes de ben incòmodes) i el to de veu pausat que, juntament amb l'enginy que vessa en cada frase, deu ser un dels secrets del seu contrastat poder de seducció.
Els projectes que té Rushdie entre mans no poden ser més il·lusionants. D'una banda, prepara l'adaptació al cinema d'Els fills de la mitjanit. Aquest estiu treballarà en la redacció del guió, una feina que es preveu ben difícil. Tan difícil que ja baralla la possibilitat que en siguen dues les pel·lícules que rode la directora escollida, Deepa Mehta, a l'estil de les que s'han fet fa poc sobre el Che Guevara. L'estrena podria ser a finals de 2010.
De manera simultània, Alan Parker ha iniciat els preparatius de l'adaptació d'Harun i el mar de les històries. Aquest film barrejarà actors i actrius amb efectes especials i animació per ordinador. Una feina a llarg termini que es podria estrenar cap al 2012. Mentrestant (heus ací una informació que em sembla que només va recollir El Punt), Bromera publicarà aquest llibre (inèdit encara en català) l'any pròxim. Precisament al voltant de les aventures d'Harun gira el nou projecte literari que l'autor tindrà enllestit en dos mesos i que, per descomptat, també publicarà Bromera (arribat el moment).
Si encara teniu dubtes respecte de les bondats de L'encantadora de Florència, en aquest més que recomanable vídeo trobareu una sinopsi genial d'una novel·la que no us hauríeu de perdre.

2 comentaris:

zel ha dit...

Jo tinc una curiositat, vas poder acabar de llegir els Versos Satànics? És que estic com estranya amb el famòs llibre, no el vaig acabar d'entendre, la veritat...i això que algun altre m'ha agradat...

Tirant al cap ha dit...

La veritat és que no he llegit Els versos satànics, no...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...