04 de gener 2011

Tipus mòbils 18 - Un tresor a la paperera de reciclatge

La venda del llegat de l'agent Carmen Balcells al ministeri de Cultura ens porta a reflexionar sobre el patrimoni documental present i futur de l'edició valenciana:
"No sabem si algun editor o impressor tindrà encara en algun calaix, per posar uns quants exemples contemporanis, el manuscrit de Mor una vida, es trenca un amor; les galerades de No emprenyeu el comissari!; els fotolits de Crim de Germania; les correccions d’Els cucs de seda o la correspondència de la desapareguda editorial Gregal. De tot això hi havia (i potser n’hi ha encara, dispersa i esparsa) fitxes, còpies, cartes, fotografies... documentació escrita, al capdavall, que caldria amb urgència reunir i salvar de la desaparició (si no ha desaparegut ja)."
Aquest és el tema d'aquesta setmana a la columna Tipus mòbils de L'informatiu: "Un tresor a la paperera de reciclatge".

3 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Jo guardo tots els emails, per si de cas. Mai se sap...

Tirant al cap ha dit...

Fa bé, Salvador, mai se sap!
Per cert, ahir vaig recomanar El joc de Déu en una entrevista a la ràdio i sembla que vaig resultar convincent: fora d'antena, el locutor em va demanar si li podia enviar un exemplar... gratis total, per descomptat. Vaja, no et puc garantir que et retiraràs amb els drets d'autor, però farem lectors!

Salvador Macip ha dit...

Ha ha! Ets un venedor convincent! Llàstima del detall dels diners... ;-). Bé, si li agrada aquesta potser es compra la propera! Cal invertir en el futur...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...