05 d’abril 2011

Tipus mòbils 31 - L'elogi exterior

En companyia de Carol Borràs, a l'stand de Bromera.
Fent memòria, crec que la meua primera fira de Bolonya va tenir lloc fa uns 10 anys. Per descomptat, altres col·legues de l'ofici capdavanters m'havien precedit, però, com em comentà Rosa Serrano durant un sopar, és trist (i alhora il·lusionant) pensar que fa només un parell de dècades l'edició valenciana no participava  col·lectivament d'aquesta gran cita mundial. Ara, però, hi anem regularment i amb convició, alguns fins i tot amb stand propi, no només per veure i aprendre, sinó també per apostar pels llibres més sol·licitats del moment i tractar de vendre'n drets o coimpressions a editors d'arreu del món. 
Al Tipus mòbils d'aquesta setmana a L'informatiu, "L'elogi exterior", compartisc la grata experiència d'enguany i les portes i expectatives que s'albiren:
"Si demostrem convicció en la qualitat dels llibres que s’escriuen, s’il·lustren i s’editen al País Valencià, hem de promoure’ls obertament també de portes enfora, perquè de l’exterior ens pot arribar la dosi justa d’esperança i l’autoestima que sovint trobem a faltar en l’entorn més pròxim. I val a dir que cada vegada les publicacions valencianes tenen més bona acollida entre editors de països d’arreu del món. Hi ha les experiències de Tàndem a Mèxic o Corea, les de Brosquil a Colòmbia o Xile, les de Bromera a Eslovènia o Canadà.... I el llistat creix any rere any, perquè ja som conscients de les capacitats creatives que tenim i de les possibilitats de futur que s’obrin davant nostre."
Les fires comporten molta feina organitzativa que es realitza en equip (gràcies, Carol!). De tant escoltar elogis a les obres que hem presentat aquests dies (ací en teniu una mostra), estic convençut que l'edició valenciana donarà un nou pas endavant en la ben merescuda internacionalització. De fet, alguns projectes que l'any passat van ser novetat ja s'han materialitzat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...