08 de març 2013

El goig de compartir (i continuar aprenent)






Aquest mes de març ha significat el retorn a la universitat de manera duplicada. Dimecres vam iniciar les sessions presencials de l'assignatura "Formats editorials i fases del procés d'edició" al Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària de la Universitat de València. Enguany és el sisé curs que impartisc aquest contingut, i ja són unes quantes desenes d'alumnes amb els que he tingut el goig de compartir coneixements i continuar aprenent. Alguns em consta que han continuat vinculats al sector editorial, un petit miracle en aquest país!
La setmana que ve, iniciaré una nova col·laboració, en aquest cas amb la UOC. Es tracta del l'assignatura "Tecnologia digital i promoció de la lectura" de què parlàrem fa uns dies en aquest apunt. El digital Núvol publica una entrevista amb la directora del Postgrau Llibre i Lectura en la Societat de la Informació UOC-Grup 62, Teresa Iribarren, en la qual dóna compte dels desafiaments que té plantejats el sector del llibre en l'actualitat. Entre altres, destaca que "una cosa és publicar i l'altra, editar". Preguntada sobre el que ofereix el postgrau, la seua resposta és la següent:

"El que fem és propiciar que l’alumne tingui continguts actualitzats, contacte directe amb diferents professionals vinculats al llibre, espais de debat i de creació i, sobretot, que pugui desenvolupar un coneixement pràctic en diferents àrees d’expertesa en els nous escenaris digitals. Així, creiem que podrà donar una millor resposta a les necessitats del lector d’avui."
Això és el que oferim! Si voleu unir-vos al repte, encara hi sou a temps. El període de matrícula finalitza el 13 de març. Més informació, en aquet enllaç.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...