27 de març 2013

Els mil i un apunts


Fa vora 7 anys, el 20 de maig del 2006, vam obrir aquest blog (a partir d'avui, deixem enrere la forma 'bloc') d'una manera quasi diríem que fortuïta, en una mena de rampell. Preteníem parlar d'aspectes literaris i, sobretot, de l'ofici d'editar, una qüestió a la que hem dedicat una bona pila d'entrades, durant aquest període. Però hem parlat de molts altres assumptes. Ara, quasi sense adonar-nos-en, arribem a l'apunt número 1001 i, amb el vostre permís, em permetré fer un breu balanç (personal, com tot en aquesta bitàcola).

A Tirant al cap hem deixat testimoni (i opinions) sobre temes que en seu moment han estat d'actualitat al sector, com ara la configuració del nou Grup 62, la caiguda de la distribuïdora Arc de Berà, la ja mítica Fira de Frankfurt 2007 i molts etcèteres. Però també hem relatat algunes interioritats i anècdotes del dia a dia del treball editorial, quan hi havia molt a fer i tot semblava possible: els bons llibres d'autors (amics) de la terra (Mira, Vilaplana, Lozano, Simó...) o forans (McCourt, Banville, Rushdie...). Hem parlat de les fires internacionals i hem anunciat fins i tot alguna primícia sobre contractacions editorials que feien un goig especial, com és el cas tant del premi Nobel Orhan Pamuk com de l'escriptor novell Xavi Sarrià.
I celebracions. Quan hi havia coses a celebrar.
En un aspecte més personal, hem recollit les entrevistes que han aparegut en diversos mitjans i els articles que hem anat deixant ací i allà (amb una menció especial a l'experiència a L'informatiu, que va ser absolutament extraordinària). També les obres literàries i de foment lector que hem publicat aquests anys, i d'algunes de les lectures que més ens han captivat. I colps durs, com la desaparició sobtada de l'amic Enric Solbes, sempre present.
Repassant l'hemeroteca ens adonem, amb un punt de nostàlgia, de tot el que hem deixat enrere (que no és poca cosa), però també dels camins que es van obrint i de les ganes inalterables de continuar aprenent i compartint. Tirant al cap recull i destil·la reflexions, pensaments i vivències professionals i personals. Crec encara en la vigència del blog, i per això m'agradaria que continuara actiu per reflectir totes aquelles novetats positives que encara estan per venir. Ja ho dèiem, fa un temps, que aquest 2013 serà (molt) millor. I ho serà. Ho és ja, de fet. D'una manera o altra, farem el possible per continuar perdent el temps en aquest deliciós ofici d'editar llibres.

4 comentaris:

Enric Senabre ha dit...

Enhorabona, els teus apunts són ben interessants, no els abandones.

Tirant al cap ha dit...

Gràcies, Enric, seguim i seguirem! Una abraçada.

El veí de dalt ha dit...

ÀNIMS!

Tirant al cap ha dit...

Moltes gràcies!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...