02 d’octubre 2013

Les tres 'r' del reciclatge editorial

Marià Marín va debatre sobre el futur de les llibreries amb els alumnes del postgrau de la UOC.

A l'article "Les tres 'r' del reciclatge editorial" al web Llibre i Lectura en la Societat de la Informació de la UOC repassem el debat interessant que vam mantenir el semestre anterior a l'aula virtual amb Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya. Un tast:
"El futur està per fer, el fem cada dia, i els indicador i les tendències, ben analitzades, poden contribuir a construir camins nous o taules de salvació més o menys estables. Per reconvertir-se, però, cal invertir. Tal com deia Marià Marín: “vendre llibres és un negoci i no podem defugir la realitat d’atur, de pobresa i de crisi econòmica i financera globals. Estem obligats a adaptar-nos a aquesta foto, i entendre que per a ser romàntics primer hem de ser molt pragmàtics”. En aquest sentit, dues les línies estratègiques sectorials que les llibreries treballen per a innovar són Liberdrac, una marca digital des de les llibreries, i Libridata, un sistema que pretén millorar l’eficiència en el trànsit del llibre i l’anàlisi del comportament dels mercats per adaptar-s’hi, des de la producció (editors) a les vendes (llibreries)."
Podeu llegir l'article sencer ací.

_____________________________________
El període de matrícula a la nova edició del Postgrau Llibre i Lectura en la Societat de la Informació UOC-Grup 62 està obert fins el 15 d'octubre. Enguany estarem de nou a l'assignatura "Tecnologia digital i promoció de la lectura". Tota la informació ací.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...