14 d’octubre 2013

Un llibre per a menjar-se'l



Sóc un fan d'Oliver Jeffers. Fa temps vaig descobrir per casualitat en la Fira de Londres una versió pop-up de l'àlbum The Incredible Book Eating Boy i me'n vaig enamorar (mireu aquest vídeo i veureu com n'és, d'irresistible). En aquest article de l'enyorat L'informatiu en vaig parlar, de Jeffers, i aquest dissabte hi vaig escriure una recomanació, al diari Levante-EMV, de l'últim àlbum de l'autor que ens arriba en valencià de la mà d'Andana. Precisament la traducció de L'increïble nen menjallibres. Un llibre deliciós.

Hi ha xiquets a qui els costa molt llegir, i d’altres que esdevenen autèntics devorallibres. A Enric, el protagonista d’aquest àlbum il·lustrat, li agraden els llibres, sí, però d’una manera ben peculiar. A ell el que li agrada és... menjar-se’ls. Literalment. Va començar tastant una paraula, després una frase, una pàgina, i així fins engolir-se un llibre sencer. El cas és que, com més en menja, més coses sap, i per això creu que si incorpora molts llibres a la seua dieta es convertirà en el savi més savi del món. Però, tal i com comprovarà Enric (i el lector, quan arribe al final d’aquest àlbum meravellós), els llibres no estan fets per cruspir-se’ls, sinó per llegir-los, que és també una manera ben intel·ligent d’alimentar-nos i d’omplir, si no l’estómac, sí almenys l’esperit i la imaginació.
L’increïble nen menjallibres és un èxit internacional del cotitzat il·lustrador Oliver Jeffers, gran fitxatge d’Andana Editorial. Una obra tendra, divertida i amb tocs irreverents que entusiasmarà als menuts i als no tan menuts, imprescindible a les biblioteques públiques del nostre país. I és que no ho dubteu: si teniu fam d’històries originals, Jeffers mai us decebrà.
 
 




2 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

No coneixia la versió pop-up! Preciosa. Aquest llibre ha sigut un dels favorits de l'hereu, n'haurem de comprar la nova versió...

Tirant al cap ha dit...

L'hereu té molt bon gust! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...