21 de gener 2007

1+1=1

Dijous, la Ciutat de Calatrava (encara de ressaca per l'exhibició del nou cotxe de Fernando Alonso abastament publicitada per la tele local) va tenir l'honor d'acollir una multitudinària conferència de la prestigiosa biòloga nordamericana Lynn Margulis. L'acte, presentat per Juli Peretó (veieu més comentaris al seu bloc El buit del temps), va servir per presentar el llibre Els inicis de la vida. Avui Levante-EMV li dedica una extensa entrevista de Dolors Palau al suplement En Domingo (ací en PDF).
El títol de la conferència era "L'origen de la cèl·lula eucariòtica". Confesse, d'entrada, que paraules com "cariomastigont", "dinomastigotes", "tricomònid" o "undulipodi" no formen part del meu vocabulari diari i que, d'alguna manera, em vaig sentir com en una altra dimensió. No obstant, l'amenitat i l'esforç impagable de la doctora Margulis per fer accessible els seus coneixements i resumir-nos 4.000 milions d'anys de vida en uns pocs minuts és digna de lloança i admiració.
D'una sessió magistral com aquesta sempre s'aprenen coses noves, com ara que, en biologia, 1 més 1 és igual a 1, o que, tot i ser immersos en l'era de la imatge, encara és possible mantenir conviccions fermes en contra de la televisió. I això que, com bé diu Juli, no coneix la nostra tele...!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...