17 de juliol 2007

Sueca a Frankfurt

Veig la paraula "Frankfurt" en un titular de la premsa valenciana i el cor se m'accelera de l'emoció. És tan poc freqüent... En aquesta ocasió, El País informa que Sueca i el Llull han signat un conveni de col·laboració perquè la capital de la Ribera Alta hi participe.
Desconec els punts de l'acord, però, a falta d'algun tipus d'implicació del govern autonòmic, no és una aportació menor. Confiem que, a més de promoure la figura i l'obra de Joan Fuster, tinguen en compte, d'alguna manera (no cal que tots hi vagen físicament a Alemanya) l'extraordinari planter d'escriptors actuals i ben vius de què disposen. A banda d'Antoni Furió (qui ja hi és en el famós llistat, tan magre en noms valencians), autors com Josep Palàcios, Josep Franco, Víctor Labrado o Manuel Baixauli són ben representatius del present i el futur de les lletres valencianes.

6 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Home, Furió és en qualitat de director de PUV; ara caldria que tots els altres, de Sueca o no, fossen en qualitat d'escriptors en català/valencià. Ja sé que les condicions no són les millors, però vosaltres podeu fer alguna cosa més enllà de Sueca, no? O vos sobreestime? (és estiu i els referents ens manquen...)

Tirant al cap ha dit...

Vent, no crec que Furió hi vaja en qualitat de director del PUV: el famós llistat és d'escriptors, no d'editors, i d'editors que hi vagen n'hi ha moltíssims més (rècord valencià enguany, de fet).
D'altra banda, n'hi ha més autors (també valencians) que hi aniran a banda dels convidats pel Llull. Veurem què hi fan!

Vent d Cabylia ha dit...

Doncs que entre el llistat d'escriptors hi siguen Furió i Muñoz, però no d'altres. Em sembla que hi ha escriptors valencians amb més tirada i trajectòria en el camp estricte de la literatura... Res, siga com siga, que ho aprofiteu al màxim.

Anònim ha dit...

Sueca capital de la Ribera Alta?? no és de la baixa?

Tirant al cap ha dit...

Oooops! Quanta raó, amic anònim! Ribera Baixa, Ribera Baixa.
Lapsus estiuenc. I'm sorry.

Anònim ha dit...

Ah, Furió i Muñoz són escriptors? Algú me podria dir què ha escrit Muñoz a banda d'un parell de reculls de retalls de premsa més dolents que l'arròs passat? Home, si-us-plau... I Furió deu haver anar per tenir bones amistats, perquè d'historiadors millor que ell i amb més llibres que ell també n'hi ha... O no?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...