23 de juliol 2008

Rècord de signatures


Els anglesos, de vegades, se l'agafen amb paper de fumar. Llegim a The Guardian que un tal Malcolm Gluck afirma que tenia, des del 1998, el rècord de signatures de llibres: 1.001 exemplars dedicats en 59 minuts. Ara, Salman Rushdie assegura que ha fulminat aquest rècord a Nashville, durant la gira promocional de L'encantadora de Florència, ja que ha signat 1.001 exemplars en 57 minuts. El senyor Gluck diu que Rushdie no els dedicava amb el nom sencer, sinó només amb les inicials. Però l'autor angloindi ho desmenteix amb rotunditat, i hi afegeix que entre els "signadors" més ràpids s'hi troben l'expresident Carter, Amy Tan i ell mateix. Com suggereix Gluck, sembla una disputa d'aquelles de "a veure qui la té més llarga". De tot se'n fa notícia, avui dia.
La informació continua amb curiositats d'aquesta mena. Per exemple, que Jacqueline Wilson és famosa per les llargues cues de signatures que s'organitzen allà on va (més o menys, com la nostra Laura Gallego). I se'n fan ressò de la "proesa" de Ken Follet a la fira de Madrid, on diuen que va signar 2.050 exemplars en 3 hores i mitja.
I jo que pensava que les dedicatòries s'anomenaven així perquè l'autor "dedicava" als lectors un poquet del seu temps...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...