13 de novembre 2008

Censura a 'Forasters'

"Quitar esa música endiablada, extranjeros de mierda y dejar de tocarme los cojones de una puñetera vez", "te cortaré el pito y los huevos de cuajo y te coseré el ojete del culo, mariconazo", o "y seas tan amiga del que da por culo a tu padre y se ensucia el pito con su mierda" són algunes de les frases que, segons aquesta notícia d'El País, han provocat la censura de Forasters, de Sergi Belbel, a Rojales. L'obra ha estat clausurada, la professora, expedientada i el poble, commocionat.
Si, com a mínim, la representaren en anglés...

2 comentaris:

ginjol ha dit...

Jo, una altra vegada. Disculpeu la insistència, però aquesta no me la puc callar.
Una mostra més de gatamualeria d'alguna gent. S'ataca impunement la llibertat de càtedra, la llibertat de creació, i absolutament totes les llibertats. La mesura d'apartar la mestra del seu lloc de treball és per "evitar que niños de 14 años aprendan diálogos que puedan dañar su sensibilidad". Si escoltaren els tendríssims xiquets i xiquetes de catorze anys en les seues converses privades això els semblaria broma. Però pot més la hipocresia. Reproduesc l'anècdota que ja he contat diverses vegades. A l'institut, de punta a punta del passadís, una alumna diu a una altra: "guarra, puta, que t'has follat mig poble". Una professora que ho sent li diu: "vols no ser tan vulgar?". L'alumna es gira i contesta: "Ie, tia, tu a mi no m'insultes". Malauradament, el cas és reial. El que deia. La llei de l'embut. I la hipocresia per bandera.

Anònim ha dit...

No recordau quan Alejo Vidal-Quadras volia censurar Quim Monzó als instituts?
El que me mata són els comentaris de la regidora: "aquest tipus d'obra no és per a Rojals". No són com els altres en aquest poble o què? El problema és que es pensen que els joves són beneits. Pura hipocresia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...