30 de novembre 2008

La crisi impulsa la butxaca

Sembla que la crisi comença a afectar el sector del llibre. O, més ben dit, que el sector del llibre comença a reconéixer que la crisi econòmica també l'afecta. En aquesta informació de l'ABC, Joaquim Palau, editor d'RBA, afirma:
"Hay devoluciones mucho más altas y veloces, y los pedidos son menores en cantidad. Sólo hay que ir a una librería para comprobarlo: ya no se ven esos palés cargados con cientos de libros. Y es que las librerías que antes te pedían diez ahora te piden cinco."
Núria Cabutí, de Random House, apunta una possible via d'escapament:
"El libro de bolsillo será una de las claves para afrontar la crisis, y ya está teniendo muchísimas ventas. 2009 será el año del libro de bolsillo."
En aquesta altra notícia d'El Periódico també s'hi parla de la crisi, però en un to més optimista:
"Les llibreries i les cadenes especialitzades, i els títols literaris o d'assaig, tenen més bona salut que les grans superfícies o els llibres comercials que no arriben a convertir-se en un dels comptats megasellers que concentren cada vegada més les vendes."
I s'apunta de nou el llibre de butxaca com a gran beneficiat de la situació.

Actualització: veieu aquest apunt de Txetxu Barandiarán "Libro, ¿quién dijo crisis? Los realistas informados".

1 comentari:

Deric ha dit...

Jo si he d'escollir entre un mateix llibre en butxaca o edició normal, escullo la butxaca per una qüestió de preu, potser haurien de plantejar-se de baixar preus en les primeres edicions perquè estan molt cares. De totes maneres ja m'imagino qui sortiria perdent, com sempre: l'escriptor a qui encara retallaran més el % que cobra per venda de llibre. És que es vergonyós que un escriptor, si té sort, li paguin un 10% de la seva feina, quan a la llibreria, només per vendre'l, li paguen el 30%!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...