28 de març 2008

The Lemur

Només es pot sobreviure a una pasqua en què comparteixes casa amb 7 xiquets i els pares i mares respectius gràcies a breus moments de tranquil·litat i alguna pàgina de bona literatura. He gaudit de valent aquests dies d'El soroll de la resta, de Francesc Bodí, que he tingut el plaer de llegir justament a Benissili, a la Vall de Gallinera, on està ambientada en bona part. Un goig (la lectura, però també la vall) que us recomane.
Allà he tingut temps també (sembla increïble, eh?) de llegir alguns capítols que tenia pendents de The Lemur, la novel·la que Benjamin Black està publicant per capítols a The New York Times. Aquest diumenge va publicar l'onzé. Els qui seguiu aquest bloc sabeu la meua debilitat per Banville/Black, però és que aquest The Lemur l'estic gaudint d'una manera especial, a poc a poquet, com s'han d'assaborir els bons plats. Podeu enganxar-vos a la història (és gratuït) al New York Times. D'ací a poques setmanes, Bromera traurà L'altre nom de Laura, títol definitiu per a The Silver Swan. Benjamin Black té corda per a estona. I si no, mireu la seua flamant web.

10 de març 2008

Chikilicuatre al Congrés!


La desolació em persegueix en totes les convocatòries electorals. Estic acostumat a que perden "els meus", però el creixent bipartidisme mina qualsevol esperança de canvi futur. Veig els resultats de l'esquerra i del valencianisme i n'hi ha per a arrancar a córrer. El Bloc trau els pitjors resultats dels del 82. EU s'enfonsa més i més. El PSPV no alça el vol. El PP augmenta distàncies. Tenim per davant 4 anys més de victimisme i d'ofrenar noves glòries a Espanya. El poble ha parlat i cal respectar-ho, tot i que alguns vulguen negar l'evidència mitjançant l'insult. Llegiu, si no.
Així doncs, l'única notícia feliç del cap de setmana és el triomf de Rodolfo Chikilicuatre. Aquest sí que era el meu candidat! Després d'Eurovisión, per favor, cap de llista per València. Pel partit que siga. A veure si animem la concurrència.

08 de març 2008

Per a reflexionar

"[...] Amb una llengua residual, que durant algun temps encara ensenyaran a l’escola. Amb llibres i escriptors, amb associacions benèvoles, amb algunes coses més. Però sense país. Un país sense política pròpia no és un país propi. És un tros del país dels altres."

Fragment de l'article "Futur sense país", publicat per Joan F. Mira aquest dijous al Quadern d'El País.

06 de març 2008

Candidatura (literària)

Ahir al matí, en plena traca final de la campanya electoral, Bromera va presentar una ferma candidata a la cita anual d'editors i autors amb els lectors: Sant Jordi. Aquesta candidata es diu Isabel-Clara Simó, i la seua proposta suggeridora la trobareu íntegra en les pàgines d'El meu germà Pol.
La candidata Isabel-Clara Simó té una solvència, professionalitat i eficàcia contrastades, i manté la força i la il·lusió que sempre l'ha caracteritzada, virtut que li permet connectar amb els (e)lectors amb inusual facilitat. En aquesta ocasió, la candidata es presenta amb un aval nou, el guardó del XIX Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, que va obtenir per unanimitat del jurat. És una candidata que mostra una sensibilitat especial pels discapacitats, com bé es pot comprovar a les pàgines d'El meu germà Pol, en les quals també ens parla d'autonomia, d'independència, de justícia social, de la família i de la llibertat dels éssers humans, entre altres.
Per tot això i molt més, aquests dies Bromera fa campanya per la candidatura d'Isabel-Clara Simó. Els mitjans ja comencen a reservar-li un espai merescut: Vilaweb, l'Avui per partida doble (ací i ací), La Vanguardia, TV3 emetrà la notícia aquest cap de setmana i... bé, i moltes més coses que anirem anunciant ací o al Bloc Bromera de Lletres.
De moment, si voleu fer un tast, us convidem a visitar la pàgina web del llibre.

Promeses

Tal i com vam prometre, estem atents a les promeses.
Ahir el sector valencià del llibre es va reunir amb la consellera de Cultura, i la nota de l'AEPV recull els compromisos següents:
  • La conselleria "està fent tots els esforços" per augmentar els 810.000 euros previstos als pressupostos d'enguany i "aproximar-los" als 2,2 milions que posarà el Ministeri. La consellera espera la concessió d'un crèdit extraordinari.
  • Dels 810.000 euros pressupostats, 300.000 es dedicaran a l'adquisició de llibres valencians (en valencià i en castellà).
  • Així mateix, s'ha anunciat "la pròxima presentació d'un esborrany del projecte" que recollirà la pauta de treball per a la resta de la legislatura.
Això és el que deia la nota. Las Provincias, en canvi, titula: "Miró pide al Ministerio más fondos para las bibliotecas valencianas".
I és que estem en campanya.
Continuarem informant.

04 de març 2008

Anatomia 2007/2008



M'alegra comprovar en aquest apunt del Llibreter que enguany es torna a convocar la tradicional sessió d'Anatomia literària que convoca la UOC. Pensava que el pessimisme que vam transmetre l'any passat havia "matat" la idea...
El passat el podem veure al vídeo que us adjunte. El present i el futur, el seguirem de ben a prop en aquest nou bloc.

03 de març 2008

Fórmula 1 per al llibre valencià

Divendres passat, l'AEPV, juntament amb la resta del sector valencià del llibre, denunciava en una nota de premsa que, 20 dies després de presentar el Manifest per l'Increment de les Col·leccions de les Biblioteques Públiques, la consellera de Cultura no s'havia pronunciat en cap sentit.
"Les biblioteques públiques valencianes també tenen prop d'1 milió de socis i 7,4 milions de visitants, com per a ser dignes de rebre inversions milionàries. No tot ha de ser per a competicions esportives."
El sector ja no es mossega la llengua. La situació és greu.
Com que la premsa (alguna premsa) se n'ha fet ressò, aquest dimecres hi haurà reunió, per primera vegada aquesta legislatura. Estarem atents a les promeses.
Deia que el malestar del sector només l'havia recollit una part de la premsa. Una altra destacava la inauguració de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió on, segons diuen, s'hi pot trobar un llibre de Bromera sobre Jaume I escrit en valencià antic. Deu ser aquest. Valencià antic, diu?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...