20 de febrer 2013

Mataren el verd

Carme Miquel s'autoeditarà la nova novel·la: Mataren el verd.

"Parlar de Carme Miquel és parlar de dignitat, de coherència i de compromís. Compromís amb la llengua, amb l'ensenyament públic i de qualitat i amb el territori. Un compromís que trasllada també a la seua obra literària. El títol no enganya: es tracta d'una denúncia contra l'especulació urbanística que assola el nostre territori..." 
Escrivia aquestes paraules en maig de l'any 2007, amb motiu de la presentació de L'amença de les grues, una novel·la que vaig tenir el goig d'editar i de promoure en companyia de l'autora. Aquella obra de Carme Miquel continuava les intrigues d'un dels èxits de la literatura juvenil valenciana, Uns papers en una capsa, una novel·la que, tal i com deia en aquell apunt, duia (en 2007) 30.000 exemplars venuts. Poca broma!
És oportú recordar ara aquestes dades, perquè confesse que m'ha sorprés molt que la nova obra de l'autora cerque finançament via micromecenatge amb la finalitat d'ésser autoeditada. Mataren el verd s'adreça al públic adult i tracta sobre l'especulació i el mobbing imobiliari (real) al barri de La Punta de València ciutat. Uns fets escandalosos, plens de punts foscos, xantatges, penúries, desnonaments i responsables poderosos, alguns dels quals continuen professionalment en actiu. Una obra literària de denúncia social, ben recomanable, en la línia de l'autora, una lluitadora històrica per la dignificació de la llengua i l'educació al País Valencià, que compta amb nombrosos seguidors fidels, amb un gran potencial de promoció... Què està passant en l'àmbit editorial perquè no hi haja una cua d'editors lluitant per fer-se amb els drets d'aquest manuscrit?
Em sembla un tema de gran rellevància per al sector, especialment el valencià. Els lectors, de moment, el que podem és fer la nostra petita aportació a Verkami perquè aquest projecte literari de Carme Miquel veja la llum i puguem gaudir, finalment i feliçment, de la lectura de Mataren el verd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...