01 de febrer 2013

El futur de les biblioteques


Una interessant infografia d'OpenSite sobre el "futur" (en realitat, parla del present) de les 121.000 biblioteques que hi ha als Estats Units. Hi ha algunes qüestions vertaderament rellevants, com ara que el 69% dels nord-americans usen les seues biblioteques públiques, que també pateixen retalls en els pressupostos. És il·lustratiu l'elevat índex de préstec de llibres electrònics, que no augmenta més per tres motius principals, tots relacionats amb les restriccions per part dels editors: les grans companyies que no venen drets de descàrrega a biblioteques, l'augment dels preus de cessió d'ebooks per a biblioteques, o les limitacions al nombre de descàrregues.
El "futur" que apunta el titular de la infografia es relaciona amb els serveis tecnològics que ofereixen les biblioteques als usuaris. En algunes àrees, és l'únic lloc en què s'hi pot accedir a Internet de manera gratuïta. El 96% disposa de pàgina web, el 68% tenen perfil a Facebook, i el 39% està actiu a Twitter. No diuen que el que passa als EUA acaba passant-nos també a nosaltres? Doncs prenem nota d'aquestes tendències!


4 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Les llibreries canviaran radicalment en deu anys, quan tot el llibre sigui digital. Seran centres de consum multimèdia, no de préstec (això es podrà fer per email). Precisament ahir estava escrivint un article on parlava d'això...

Tirant al cap ha dit...

Ja ens diràs on el publiques, Salvador! El tema és ben interessant.

Salvador Macip ha dit...

Avui a l'Esguard, i demà al blog.

Tirant al cap ha dit...

Gràcies! Et seguirem la pista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...