26 de setembre 2013

Lectura virtual compartida


El pròxim 16 d'octubre la UOC posa en marxa, juntament amb la llibreria La Central, un curs vertaderament innovador: el Gabinet Virtual de Lectura. Avançàvem la notícia abans de la no-desconnexió per vacances; ara ja és del tot oficial. Sota la direcció de Jaume Subirana, i com a primer pas d'un ambiciós projecte integral de foment de la creació i la difusió literària anomenat "Scriptorium", un equip de consultors formats per l'agent literària Carlota Torrents, l'escriptor Toni Sala i un servidor (que estaré al càrrec de l'aula en castellà) ens aventurarem a aquesta tasca il·lusionant de guiar en el procés de lectura l'alumnat.
No es requereixen titulacions prèvies, ni hi haurà exàmens ni treballs de final de curs. Per superar aquest projecte educatiu, equivalent a 3 crèdits ECTS, el requisit indispensable és gaudir plenament de la lectura compartida i opinar obertament, debatre als fòrums aspectes de l'obra, relacionar-se amb lectors amb gustos afins, conéixer l'escriptor que participarà al debat i, en definitiva, aprendre tots plegats d'aquesta experiència capdavantera que tindrà continuïtat en el futur.
Les obres seleccionades per a aquesta primera fornada, són: Cuentos rusos, de Francesc Serés; Sunset Park, de Paul Auster; Mi querida vida, d'Alice Munro; Limonov, d'Emmanuel Carrère, y Soy un gato de Natsume Soseki. Els alumnes rebran aquestes cinc obres en format digital.
El període de matrícula ja és obert. Ens acompanyeu? 

2 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Pinta molt bé! Bona iniciativa, que vagi molt bé. (Ah, i comprova el nom de l'agent, que diria que té algunes síl·labes de menys :)).

Tirant al cap ha dit...

Gràcies, Salvador! Els implicats al gabinet estem molt il·lusionats amb la iniciativa, esperem saber transmetre aquest entusiasme a l'alumnat.
(Nom modificat. La culpa, ehem... del teclat, és clar!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...