09 de setembre 2013

L'emoció del risc

Aquest dissabte tornàvem a la columna periòdica de la secció "El llibre de la setmana" de Levante-EMV. En aquesta ocasió, parlàvem d'Els aprenents de traïdor, d'Ivan Carbonell (Cossetània):


On és el límit de la nostra passió pels llibres? Els fetitxistes de l’obra impresa que poblen Els aprenents de traïdor van a la caça de volums valuosos sota la direcció del professor Sullivan. Són alumnes avantatjats, delerosos, com ell, per posseir manuscrits medievals. I no dubtaran a posar en perill les seues vides en el mercat negre de l’art. Cerquen el prodigi en el risc i l’aventura.
A les pàgines d’aquesta novel·la, guardonada amb el Vila de l’Ametlla de Mar, se’ns presenten, desordenats, els episodis d’una persecució, la del Comentari de l’Apocalipsi del Beat de Liébana, robat a la Seu d’Urgell i que passarà per les mans de col·leccionistes i traficants de Valladolid, Edimburg, Londres, Barcelona i, finalment, València, “una de les pitjors ciutats d’Europa per seguir la pista d’un llibre perdut”, atesa la quantitats d’edicions prínceps i facsímils que s’oculten entre les botigues de vell de la capital del Túria.
L’obra d’Ivan Carbonell creix en paral·lel a l’ambició literària de l’autor. En aquesta ocasió ens proposa un thriller bibliòfil que juga a desorientar els lectors amb una amena trama d’espionatge farcida d’homenatges filològics i literaris.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...