06 de juliol 2007

Que ve Banville!

Disculpeu que estiga tan pesat últimament amb El secret de Christine Falls, però és que m'encanta. No ho puc dissimular. Ahir apareixia a El Cultural una crítica molt elogiosa, i vaig poder comprovar "in situ" (quasi se'm salten les llàgrimes) que n'hi havia un bon grapat d'exemplars al quiosc de l'estació de Sants. Poc menys que un miracle: a l'estació del Nord de València no cal que el busqueu!
A més, la setmana que ve Banville ens visita: primer a Madrid i, divendres, a Barcelona. Farem, de nou, la crònica ací. De moment, us deixe amb alguns destacats de la crítica d'El Mundo:

"Una obra realmente destacada, tan estupenda como El mar, la ficción literaria con la que ganó el premio Booker 2005."
"Black-Banville construye el argumento de la obra con destreza de relojero. Cada página ofrece los datos necesarios, los suficientes para picar nuestra curiosidad. [...] Los acontecimientos narrados se suman, encajan a la perfección, el narrador busca los huecos oscuros, los resuelve y pasa a iluminar el siguiente enigma."
"Además de al talento del autor, la calidad del libro proviene también de que la novela representa el mundo irlandés con destreza."
"El mérito de estas novelas de serie “negra” proviene, cuando poseen auténtica calidad literaria, de que la intriga nos lleva en volandas mientras resuelve imaginativamente lo que en la vida real queda irresuelto, la incertidumbre provocada por un mundo violento que nos aterra y fascina."

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, tu saps quan es farà públic el veredicte dels premis literaris de Xàtiva?

Tirant al cap ha dit...

En principi està previst mantenir les dades amb què s'ha treballat els últims anys i fer l'anunci del resultat al mes d'octubre.

Anònim ha dit...

També podem dir "Que bé, Banville!".

Anònim ha dit...

Perdona la meva ignorància... Banville escriu novel·la negra?

Tirant al cap ha dit...

Xenofílic, Banville ha canviat de registre i fins i tot de "nom de ploma". L'últim llibre, "El secret de Christine Falls" el publica amb el pseudònim Benjamin Black.

Anònim ha dit...

Merci per la info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...