08 de setembre 2006

Amb Banville per Barcelona


Jornada memorable a Barcelona.
En parlàvem en aquest bloc de les crítiques superlatives que els mitjans estan dedicant a El mar, de John Banville, i durant la roda de premsa d'ahir vam poder corroborar eixe entusiasme. Presència més que notable de periodistes i un autor que, per a la nostra sorpresa (ens havien dit tant del seu caràcter...), va resultar molt atent i agradable. L'haurà canviat el Booker?
Els mitjans van seguir amb atenció les explicacions plenes d'ironia de l'autor. Preguntat sobre la presència de la mort en la seua obra i sobre els personatges retorçuts que acostumen a poblar-la, Banville va respondre: "Crec que els meus llibres són molt divertits". I es va quedar tan ample. Ens va revelar les interioritats del seu procés creatiu i confessà que escriu els llibres molt a poc a poc però d'una tirada, sense reescriptures posteriors, i que prohibeix al seu editor fer-hi revisions d'estil (allò que en diuen editing).
Les confidències d'un dinar inoblidable les guarde al calaix. Potser Herralde n'haurà pres nota per al seu pròxim llibre. Mentre l'esperem (sempre constitueix un esdeveniment), ens entretenim amb Por orden alfabético, que ja vaig començar a devorar a l'Euromed que em va tornar a casa, exhaust però content: potser, ara sí, Banville trobe els lectors que mereix. Nosaltres hi posem tot l'entusiasme.

3 comentaris:

subal ha dit...

Ostres, doncs moltes felicitats!

realment deu haver estat un sopar més que interessant...

Toni Ros ha dit...

Joan Carles, ja fas bé d'acostar-te a Lord Herralde. No te'n penediràs pas i n'aprendràs molt. Ja tinc ganes de llegir aquest mar tan prometedor d'en Banville.

Tirant al cap ha dit...

Toni, he llegit la teua crònica de la visita a Anagrama i t'he de confessar que jo vaig sentir el mateix "la primera vegada". I és que, cony!, Herralde és molt Herralde!
Confie que Banville no et decebrà.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...