07 de desembre 2006

L'Avui d'avui

Sembla mentida que un dia de pont (perquè algú ha fet pont, veritat?), la premsa vinga tan carregada de notícies d'interés. Bé, no tota, és clar, però voldria fixar l'atenció en l'Avui d'avui (valga'm la dallonses). Ignasi Aragay assenyala en la seua columna setmanal una de les grans mancances editorials en la nostra llengua: les biografies (l'altra, ja ho comentàrem ací, serien els llibres de butxaca). Hi diu:
"Ens falta un projecte col·lectiu seriós. Tenim bons autors i èxits puntuals -el Jesús d'Armand Puig Tàrrech ha venut 20.000 exemplars!-, però ens falta continuïtat. Algú hauria de sumar esforços editorials, universitaris i institucionals per programar una col·lecció solvent i de llarga durada."
Totalment d'acord.
Després hi ha un recomanable article de Jordi Capdevila sobre la ratificació d'Anna Soler-Pont (la nostra Ségolène Royal; qui és qui a les imatges?) al capdavant del programa de Frankfurt 2007 i el nomenament de Bargalló al Llull. Quasi m'encomanen l'optimisme sobre un possible acord amb el País Valencià. Us imagineu que el PP arribe a acords amb dirigents d'ERC? Somniar és tan barat...
I finalment, al suplement de Cultura, la sempre impagable pàgina final d'Eva Piquer (per a quan un bloc d'Eva en actiu, ni que siga compilatori de les seues col·laboracions en premsa?). Entre altres, hi diu la seua sobre els (ex) programes de llibres a la televisió catalana; sobre l'inici de "l'aventura" de Libros del Asteroide en català; sobre el (diguem-ne) canvi de (diguem-ne també) estratègia amb la política de traduccions a can Vallcorba; i sobre el "ciberespectacle" que ha envoltat la presentació de L'Oracle Imminent, entre altres.
Ja us dic: un euro ben gastat. I si el consultes a Internet, ja ni parlar-ne.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No tinc temps per a blogs, ni per a blocs, pobra de mi...

Moltes gràcies, Joan Carles!

Eva Piquer

Anònim ha dit...

Ei, qui és qui? Són dues gotes d'agua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...