28 de febrer 2007

Entrevista a Caràcters


A la capital, les notícies volen. Fa uns dies, en la presentació d'El retorn de Voltaire, de Martí Domínguez, a la Casa del Llibre de València, diverses persones em van fer comentaris sobre l'entrevista que ha aparegut a l'últim número de Caràcters. I la revista havia eixit feia un parell de dies! L'excusa (gràcies, Juli) per parlar amb Josep Gregori i un servidor era la celebració dels 20 anys de Bromera. Com que sóc part implicada, simplement destacaré tres fragments del que comenta Gregori sobre el naixement i evolució de l'editorial:
  • Tot i que ens movia la inclinació escolar, des d'un principi hi havia també la doble visió d'adreçar-se a un lector "normal" i a un lector escolar alhora.
  • Hem considerat l'estratègia dels premis com una de les maneres millors de selecció perquè proporciona la possibilitat de llegir molts originals, i això et dóna molta perspectiva. [...] Ara bé, aquests darrers anys no ens ha dolgut no publicar algun premi, si el jurat ha decidit de deixar-lo desert.
  • El balanç no pot ser més que positiu. Hem comptat amb la complicitat de molta gent, especialment del professorat, gràcies al qual els nostres llibres han arribat molt bé als lectors i han estat ben acollits.
També se'n parla de la concentració editorial, de modalitats lingüístiques, de projectes futurs i del "secret" de Bromera... Més informació, en format paper.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...