17 de febrer 2007

La sinergia del nou 62

Dijous de la setmana passada ens ho avançava Ricard Ruiz des del suplement de llibres (clandestí al País Valencià) d'El Periódico: el Grup 62 està disposat a revolucionar la butxaca en català amb el segell labutxaca. Sota la direcció de l'editora d'Empúries, Eugènia Broggi, "unificarà els títols de 62, Planeta i Enciclopèdia Catalana i obrirà diverses línies, de la comercial al fons, per intentar dominar el subsector". Ho tindran fàcil: de moment, són pràcticament els únics, com ja hem parlat ací (i allà). El que queda d'edició independent no mou fitxa (coneguda) al respecte.
L'Avui (gràcies de nou, Eva) fa un repàs al qui és qui al nou Grup 62 i ens parla dels reptes i plantejaments de la nova situació de sinergia (sense accent) creada. La podem resumir en quatre punts:

  1. Creació d'una gran distribuïdora del llibre en català, el nou Enlace (com ja anunciava fa uns dies, també a l'Avui, Albert Pèlach).
  2. Aposta per "labutxaca", una col·lecció (ací se'n diu col·lecció, no segell) "amb contingut sòlid, ben feta, que donarà una doble vida als títols".
  3. Replantejament de la política de premis literaris. A hores d'ara, el grup en té 17 diferents, i la idea és, segons el nou director editorial, "potenciar els grans premis i encetar un treball de relectura dels altres, reflexionant sobre què aporta cadascun".
  4. Reforçar la producció en castellà, "que representava el 20% de la facturació anual de l'antic Grup 62".

5 comentaris:

Unknown ha dit...

T'agraeixo el teu post, doncs m'ha aportat molta informació sobre un tema que desconeixia.

Per una banda penso que és positiu, a veure si finalment es decideixen a ampliar els punts de venda de llibres en català especialment a grans superfícies, on si n'hi han són els mediàtics i prou. També pot ser positiu si la distriució és territorial a tots els PPCC.

Com a punt negatiu, doncs que les editorials petites encara ho tindran més difícil... Tot un handicap!

Unknown ha dit...

De res, Joan Carles!

el llibreter ha dit...

Vaig escriure això el 28 de juliol de 2006. Potser que em dediqui seriosament a predir el futur ;-)

"Sobre Enlace (el Coca i l’Herralde els distribueix precisament Enlace) encara no se sap res. Fixeu-vos que el grup Enciclopèdia Catalana distribueix des de fa uns mesos les seves editorials perquè s’ha separat de l’Arc de Berà; no sé si a tot Catalunya. Si es tracta d’una maniobra per absorbir la distribució del Grup 62, no ho sé, perquè Planeta manté les seves publicacions en català a l’Arc de Berà i és ciència ficció pensar que Logista distribuiria res en català. Així que tal com queda la composició del Grup 62, si Digec o L’Arc de Berà es fan amb la distribució del Grup 62 es trencaria l’equilibri entre Enciclopèdia Catalana i Planeta. Confio, doncs, que Enlace mantingui la distribució del Grup 62."

Salutacions cordials

Tirant al cap ha dit...

Tondo rotondo, gràcies per l'agraïment. Continua en aquesta sintonia o, si ho prefereixes, ves a la font original: l'Eva en torna a parlar, del Grup 62, avui a l'Avui.
Benvolgut Llibreter, ets un profeta en aquesta terra nostra!

Anònim ha dit...

Compte amb els de 62, tenen molta pasta i són perillosos. Tremoleu, petits editors, el monstre té fam i no pararà fins menjar-se el pastís sencer. Tot, ho volen tot, tot, tot!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...