20 de setembre 2007

Literatura coca-cola

Eva Piquer informa, amb aquella alegria que té ara al nou suplement cultural de l'Avui, del que s'hi va coure al debat "Barcelona, capital editorial?". I em quede de pedra amb unes declaracions d'Ernest Folch, que només puc entendre des d'un punt de vista polemitzador (allò que se'n diu "polemitzar per polemitzar"; una boutade, vaja):
"Els editors hem de desitjar que la gent llegeixi, però sobretot hem de desitjar que la gent compri. No hem de fomentar la lectura, sinó el consum. Al comprador de coca-coles no se li demanen explicacions sobre el producte consumit."
I si la gent no llegeix, dic jo que per a què caram pot voler ningú comprar un llibre? El que ha de fer un editor és publicar llibres que fomenten la lectura. Em sembla a mi, vaja.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Els pijos de Barcelona tenen aquesta suficiència, i tant és que parlis amb un Vallcorba, un Folchet o un Salvador Sostres, tots són la mateixa púrria; nens de casa bona que no han fotut mai brot, però que saben atribuir-se els mèrits de la feina que fan els altres i espolsar-se els morts de sobre carregant-los al veí. Com que els sobra el temps i les ganes de xerrar (això als macarres també els passa), els surten uns acudits tan i tan graciosos. Mira, si algun dia se'ls eixugués la mamella, poden anar a fer monòlegs al club de la comèdia.

Anònim ha dit...

Doncs jo em congratulo d'aquestes declaracions. Així sabem que hi ha editors coca-cola i editors que aprecien els llibres i no pensen(m) que vénen una simple mercaderia més. Com si ara descobríssim al senyor Folch!

De totes maneres, Empar Moliner (i fins i tot el gran poeta xilé Nicanor Parra) són afeccionats a dir; "M'alegra que et llegeixis els meus llibres, però que sobretot t'els compris".

Salut!!

Anònim ha dit...

disculpi l'ortografia.

El llegidor pecador ha dit...

"Els LLIBRETERS hem de desitjar que la gent llegeixi, però sobretot hem de desitjar que la gent compri. No hem de fomentar la lectura, sinó el consum."

Però es que aquest consum porta a la lectura!!!

El que ha de fer un LLIBRETER és vendre llibres que fomenten la lectura? Penso que no. El que han de fer els llibreters i els editors és seduir, estimular i provocar la compra. Desprès vindrà la lectura. No siguem tant primmirats, home!

Per sort "vivim dels llibres que es compren i no dels que es llegeixen."

Anònim ha dit...

Tots els que viuen d'açò del llibre volen vendre i fer negoci, està clar. Però per fer negoci necessitem lectors: lectors compradors, però lectors al capdavall.

Anònim ha dit...

Senyor Tirant, el que haurien de fer alguns editors és directament NO publicar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...