02 de gener 2008

Apassionats


Entre el recull de premsa acumulat aquests dies de felices vacances, em trobe a El Punt una entrevista amb Núria Roca a propòsit de l'edició de Sexualment. M'encanta la resposta que li dóna al periodista Enric Orts. Per començar el dia amb un somriure:


- Vosté viu ara habitualment a Madrid. Qui són més apassionats, els valencians o els madrilenys?
- No ho sé perquè no els he tastat a tots.
Per un 2008 ple de passió. Bon any!

5 comentaris:

zel ha dit...

Ostres, d'això se'n diu saber respondre, si senyora... em trec el barret! D'altra banda, bon any, que no t'ho havia dit (això que no ho celebro...)

Anònim ha dit...

Al link posa que l'autora va nàixer a “Moncada (València)”. Supose que voleu dir “Montcada (L’Horta)”…

Tirant al cap ha dit...

Bon any, Zel!
Francesc, això de Moncada/Montcada jo tampoc ho acabe d'entendre, perquè en les proves de la coberta jo sempre marcava la "t" i sistemàticament tornaven les proves iguals. Vaig preguntar als correctors i m'asseguraren que és Moncada, no Montcada... No entenc res, però així (sembla que) és.

Anònim ha dit...

El diccionari català-valencià-balear diu: "MONTCADA (escrit també Moncada i Muntcada). I, a l'accepció b) del terme, afegeix: "Poble de 4.000 habitants situat a l'Horta de València i que dona nom a la més important de les séquies de Túria. 'Derrocam la torra de Muncada' (sic) [Jaume I, Cron. 203]". Així doncs, tenim Montcada, Moncada, Muntcada i Muncada (aquí al nord utilitzem Montcada). Potser alguna il·lustre montcadina (o montcadera) d'adopció, que sabem que llegeix aquest bloc, ens podria afegir alguna cosa. En qualsevol cas, i digue'm primmirat, penso que és millor que situem els pobles i ciutats del Paisos Catalans per la comarca, abans que per la província.

Anònim ha dit...

Estimat Francesc

El que cal és fer llibres escrits en la nostra llengua i deixar-se de discutir per mots com Montcada o Moncada.
La normalitat es farà ser això, més normals i no detindre's en aspectes que no conduixen a res, com posar Horta o València
Salut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...