28 d’octubre 2008

El soroll de la resta

Ho vaig avançar fa mesos en aquest apunt: la nova novel·la de Francesc Bodí, El soroll de la resta, és un goig que cap amant de la bona literatura hauria de deixar d'assaborir.
Aquests dies estem immersos en la promoció d'aquesta obra, i els mitjans i els blocs més matiners comencen a fer-se'n ressò (escàs encara a Barcelona), i no defallirem en l'intent d'encomanar el nostre entusiasme per l'obra de Bodí, sens dubte (com he deixat escrit en més d'una ocasió), un autor imprescindible de la literatura catalana contemporània. Fóra extraordinàriament injust i molt preocupant que aquesta novel·la de Francesc Bodí no assolira l'èxit de públic i de crítica que les seues qualitats mereixen.
Si no em creieu, podeu comprovar-ho llegint ací el primer capítol, que comença així:
"Bataller va pensar que el tercer infart era una bona ocasió per a deixar-se morir. Deixeu-vos morir a la tercera: no vos en penedireu! Aquesta pensada era l’única idea positiva que havia aconseguit articular durant tot aquell reguitzell d’hores confuses i protocols mèdics. D’ençà de la fiblada, la vesprada s’havia enfonsat en una conxorxa de presses i corregudes, de xiuxiuejos i lliteres, de passadissos que s’allargaven interminables i tubs fluorescents que volaven en sentit contrari."
Deixeu-vos seduir per la prosa bodiviana: no vos en penedireu!
(I si us animeu i us pilla a prop, aquest divendres presentem l'obra al Club Diario Levante.)


Actualització 29/10: Bromera de Lletres publica avui la relació de mitjans que se n'han fet ressò fins el moment de la novel·la de Bodí.

2 comentaris:

MARIKO ha dit...

No hi ha que perdre de vista aquest títol; fa uns anys vaig llegir "L'infidel", també d'aquest autor, i em va semblar un llibre molt recomanable.

L'Espolsada llibres ha dit...

El llegirem amb molta estima. A mi em va sorprendre amb Havanera i espero que ho torni a fer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...