27 d’octubre 2008

Llibres que "també" poden llegir els joves

Afirma Manolo Bragado, editor de Xerais, que els llibres d'Agustín Fernández Paz els beuen lectors de totes les edats amb la mateixa facilitat que el líquid d'una font d'aigua clara i cristal·lina. En el seu article setmanal a El Faro de Vigo diu també el següent:
"Este nacional de Agustín Fernández Paz, ademais, é unha magnífica oportunidade para que lectores e lectoras adultos visiten sen prexuízos de ningún tipo outras novelas claves, da súa produción como "O centro do labirinto", "Aire negro", "Noite de voraces sombras" ou "Corredores de sombras". Comprobarán que estes textos desmontan os tópicos sobre os libros publicados en coleccións infantís e xuvenís, tantas veces invisibles e considerados como "menores" para o grande público. Como sinala o norugués Jostein Gaarder (un autor cunha proxecto literario semellante ao de Fernández Paz), estes libros son os que "tamén poden ler os nenos e mozos". Agardamos que a maior contribución deste premio nacional sexa o de contribuír a derrubar este valado. Os nosos maiores parabéns."
He afegit enllaços a les versions en català o en castellà (el primer títol d'Algar Editorial que enllacem en aquest bloc, em sembla increïble!) dels títols que esmenta l'amic Bragado per animar-vos a descobrir la fabulosa obra narrativa de Fernández Paz. Tant fa l'edat que tingueu si estimeu de veritat la bona literatura.

1 comentari:

Begonya ha dit...

Fa uns quants anys, vaig llegir Aire negre durant un vol transoceànic que em va mantindre insomne, no sé si el vol o el llibre. I quan el vaig acabar, vaig pensar, per què no l'han publicat en una col·lecció d'adults? No perquè els joves no puguen llegir-lo, sinó perquè en una col·lecció juvenil els que no s'hi acosten són els adults. Ells s'ho perden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...