30 d’octubre 2008

La centralitat de Barcelona

Una mala notícia avui als mitjans: la Setmana del Llibre en Català abandona Barcelona. Les desavinences entre l'organització i els responsables de Cultura de l'ajuntament de Barcelona, especialment per la ubicació, han motivat el trasllat d'aquesta iniciativa a Sant Cugat.
Com bé apunta Montserrat Serra a Vilaweb Lletres, Barcelona ha perdut en poc de temps el Saló del Llibre, ara la Setmana del Llibre, i l'any que ve tampoc tindrà LIBER (toca Madrid). Què queda de la capitalitat editorial de Barcelona? L'Ajuntament diu que estudia crear alternatives. Però no seria més assenyat (i econòmic) apostar per potenciar les que ja tenen tradició?

Actualització: L'editor Jordi Ferré aporta la seua visió sobre aquesta qüestió en l'apunt "La capital del llibre?".

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El més important és que es continuïn fent, el lloc no ho és tant. Si els polítics de la ciutat de Barcelona deixen escapar aquest tipus d'iniciatives, tard o d'hora ja s'ho trobaran.

A més, personalment, Sant Cugat em cau més a prop de casa.

Comtessa d´Angeville ha dit...

Sobre l'entrada que parla de l'última novel·la de Bodí... Jo sóc bodiviana convençuda no sols pels llibres sinò pel que vaig apendre quan va ser professor meu però... Crec que El soroll de la resta no està al nivell d'Havanera o L´Infidel, que sí són grans grans obres.

De totes maneres, com he dit al meu blog, em pareix de lo milloret que tenim entre els escriptors valencians.

El llegidor pecador ha dit...

Descentralitzar Barcelona, quina gran cosa!

Anònim ha dit...

Tot el que sigui descentralitzar a mi m'està bé.

Sembla que Barcelona serveix com a amfitriona de les grans gales literàries, però organitzar un esdeveniment que no vol viure d'imatge sinó de contingut... doncs això que passa. Festival que s'organitza inicialment a Barcelona ha de fugir a un altre emplaçament per a continuar (llibres, còmics, cinema, erotisme...)

He inclòs aquest article a la meva selecció setmanal del millor de la blogosfera:

http://sobrellibres.bloc.cat/post/16493/239593

Salutacions!

Elena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...