26 d’agost 2006

‘Amenaça’ RBA

En les informacions publicades (poques encara, es nota que estem de vacances) sobre la venda del Grup 62 trobe dues llacunes: l’omissió (intencionada? per què?) de Tàndem de la relació d’editorials pertanyents al Grup Enciclopèdia Catalana; i la situació en què queda RBA després d’haver mostrat públicament el seu interés per entrar en l’accionariat de 62.

El fitxatge de Joaquim Palau li servia a Sergio Vila-Sanjuan per parlar, al Cultura/s del 12 de juliol, de Ricardo Rodrigo, propietari al 90% del grup RBA. Rodrigo hi confessa el seu objectiu d’instal·lar-se “en la primera divisió dels grups d’edició general”. “Fins ara ja ens anava bé –assegura–, de fet RBA Libros factura com Anagrama i Tusquets junts, però volem fer un salt en aquest terreny”. I el terreny inclou també l’edició en català: “ja tenim La Magrana, estem molt interesats en el Grup 62 [sic] i tenim altres adquisicions en perspectiva”.

Ah, però encara queden editorials per adquirir? No serà per molt de temps...

2 comentaris:

Darabuc ha dit...

Veig que llegeixes regularment La Vanguardia i, per tant, l'enllaç és sobrer, però per si de cas:
http://tinyurl.com/s6trh
Suposo que caducarà en uns dies, però és massa extens per a copiar l'article aquí; són declaracions de Planeta, Enciclopèdia, RBA, Angle, La Campana i Columna. Personalment les trobo previsibles; personalment també, la concentració em sembla excessiva, tot i que em pregunto si un grup poderós no és menys perillós que dos, donat que per força requereix d'alternatives. O deu ser que ho vull pensar així.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, no havia llegit encara l'article i és ben interessant tot i que, com bé dius, un tant previsible. Cadascú veu les coses segons com li va, depenent de en quin lloc està. És lògic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...