21 de setembre 2007

Valencians multilíngües

El que semblava un desficaci, una animalada, un desbarat, un disbarat, una barbaritat, una ximpleria, una neciesa, una burrada, una rucada, una bogeria, una cafrada, una bacinada, un despropòsit, una absurditat, una estupidesa, un destrellat, una bestiesa, una favada, una estupiditat, una imbecil·litat i/o una beneiteria (mots tots ells equivalents de "bajanada" segons apunta el Diccionari de sinònims, antònims i idees afins nou de trinca que estrene avui), és a dir, allò d'impartir les classes d'Educació per a la Ciutadania en anglés "para avanzar en el trilingüismo en función de lo que determine el pueblo español en las próximas elecciones", ara va i resulta que... va de bo!
Per això, l'encara "líder" dels socialistes valencians contraproposa que es done en anglés l'assignatura de Religió, i el conseller del ram replica que això és un desficaci etc, però que la Ciutadania sí, i que si no troben prou professors qualificats, els duran de fora, d'Oxford mateix si fa falta!
Magnífic: ara es donaran les misses en llatí i les classes en anglés. Passat i futur, tots a una veu, i el valencià que no necessita cap mesura especial encara que caiga el nombre d'alumnes que estudia en valencià, perquè açò no és una reserva índia. Conclusió irrefutable: la culpa la tenen (ho dubtàveu?) els immigrants.
Quin desficaci i etc. de País!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Savi el Consell valencià que un cop més del defecte fa virtut.

Per una banda les últimes enquestes de qualitat educativa col·loquen als estudiants espanyols en general, i als valencians en particular, a la cua d'Europa pel que fa al seu nivell d'anglés;i per l'altra, és palesa, l'animadversió que l'administració dirigida pel PP, fent de caixa d'amplificació de la jerarquia eclesiàstica, té cap a la implantació de l'Educació per a la Ciutadania en el sistema educatiu.

Doncs, ja està, blanc i en botella...es proposa que l'assignatura en qüestió s'impartisca en anglés, així fem de la tolerància i de la moderació bandera i per l'altra aconseguim que els alumnes valencians mo entenguen ni pruna de la nova matèria.

El sector laic del PSOE ha intuït aquesta jugada i ha replicat que ja posats a eliminar una matèria del currículum que siga la religió, i com aconseguir-ho, doncs impartint-la en llengua anglesa.

Aconseguiran alguna vegada els alumnes valencians la barrera dels verbs irregulars? Caldrà adaptar "libertad sin ira", "Al vent" "L'estaca"...a l'anglés per continuar amb la metodologia d'ensenyament de la llengua estrangera? Fomentaran els intercanvis amb alumnes irlandesos per allò d'haver viscut de primera mà una transició democràtica?

To be continued

Jesús M. Tibau ha dit...

No anem bé, i menys encara conduits per aquesta mena de polítics

Anònim ha dit...

Amb la que està plovent...!

Anònim ha dit...

Una pregunta tirant, se sap alguna cosa ja dels premis literaris de Xàtiva? Quan publicaran el veredicte i quan es donen els premis?

Tirant al cap ha dit...

Ja falta poc, anònim, ja falta poc. El lliurament dels premis de Xàtiva està previst per a la primera setmana d'octubre.

zel ha dit...

Si no ho llegeixo no m'ho crec! La mare que els va parir sense cap sinònim és l'unic comentari que es mereix aquesta animalada. Posats a fer, perquè no ho fan en xinès que és la llengua emergent? Ostres, ja aniré passant sovint a veure com ho teniu. Bé, de fet les instruccions del departament que he llegit, també diuen que es pot fer medi/entorn social i cultural en anglès, o sigui que... quin apropament a la terra,és que són inútils, també sense sinònim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...