09 de novembre 2007

Sierra i Fabra i Garcia i Cornellà, premiats

Estem d'enhorabona!!! Com avançava discretament ahir, tenim grans guanyadors de les modalitats infantil i juvenil dels Ciutat d'Alzira 2007. Avui s'ha fet públic que el premi Bancaixa ha anat a mans de Jordi Sierra i Fabra per Els focs de la memòria i que el Vicent Silvestre de narrativa infantil ha estat per a Dolors Garcia i Cornellà amb Marvin, l'enllustrador de sabates.
Dos escriptors populars, prolífics i multiguardonats (recordem que Sierra i Fabra va rebre fa només dues setmanes el Nacional de LIJ) que, per unanimitat del jurat, contribueixen, amb sengles novel·les compromeses i de qualitat, a engrandir el remarcable palmarés d'aquest certamen.

En declaracions dels autors:

"Els focs de la memòria no és una novel·la “de la guerra civil” sinó que està ambientada als nostres dies. És més aviat un llibre de misteri, quasi policial: en una tomba on s’espera que hi hagi tretze cossos afusellats només n’hi ha dotze. On és el que falta? Aquí comença l’acció." Jordi Sierra i Fabra.
"Chichicastenango és un poble preciós del centre de Guatemala. El seu mercat setmanal té un gran atractiu per als turistes i és una font d’economia per als seus habitants. Allà hi vaig veure molts Marvins, petits enllustradors de sabates que corren tot el dia amb la seva caixa de fusta buscant les sabates dels turistes per netejar." Dolors Garcia i Cornellà.

Ací trobareu la nota de premsa de Bromera.
Ací, més informació sobre els llibres distingits.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Són noms de molt de nom, sí. pensava que hi havia quedat exaequo, amb tanta "i", je, je.
Enhorabona als premiats!

Anònim ha dit...

Felicitats per a tots. També aprofito per enlletgir-te amb severitat que ja no fas ni cas de la literatura que no sigui infantil o juvenil: des que ets pare... t'has passat de bàndol! Aquest bloc fa ferum de panyal! ;D

(La broma, en desgreuge d'un comentari crític en un resum anyal: t'ho has ben merescut.)

Tirant al cap ha dit...

Bona observació, anònim.
Benvolgut Darabuc, jo també m'he adonat que últimament parle molt de LIJ, com abans parlava molt de conglomerats... són cicles vitals? Té a veure Marc amb tot açò? Potser, sí, potser...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...