01 de juliol 2006

Generació blocaire

Serà cert que, com apuntava Manolo Bragado fa unes setmanes, està sorgint una nova generació d'escriptors nascuts del món dels blocs? A Galícia estan arrasant als premis literaris, i ací també comença a ocórrer. Un blocaire il·lustre com Biel Mesquida va ser distingit fa uns dies amb el Premi Nacional de Literatura (poca broma!).
Ara, el Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida ha recaigut en Toni Ibàñez i Emma Piqué, dos apassionats de la xarxa que han elaborat una obra a quatre mans des de la distància. Escrit a base de correus electrònics, converses de xat i missatges de mòbil, L'Oracle Imminent (que Bromera publicarà al mes de novembre) és un experiment narratiu ben interessant i reeixit que demostra les possibilitats de les noves tecnologies al servei de la literatura.
Enhorabona als autors!

6 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Gràcies, Joan Carles! Jo, posats a crear rètols etiquetatius, parlaria de la "Generació Blog" o "Generació Blogger". Això de "blocaire" sona fatal, sona a "bloquejats". I nosaltres som els Imparables de veritat, no pas 4 poetastres que fan la viu-viu sota les faldilles d'un tal Abrams, rabí haroldbloomesc català.

Anònim ha dit...

No pots estalviar-te l'antisemitisme?

Anònim ha dit...

Gràcies Joan Carles!

parlant de terminologies, potser si escrivim blog hauríem de dir blogaires o bloguers, però tampoc no és un tema que em tregui la son.

La literatura per la xarxa disposa d'una generació d'autors incontestable...!

S'erigirà Bromera com l'editorial del futur? Jo he parlat amb gent que treballa a Ed. 62 i Planeta, i no surten dels E-Books ni es plantegen obrir-se a aquesta perspectiva massa arriscada. Crec que és una molt bona oportunitat per les editorials valentes enfocar la literatura digital i buscar estratègies de publicació en paper paral.lela a la publicació on-line.
ànims i gràcies!

Tirant al cap ha dit...

Estic d'acord amb tots dos: "blocaire" sona fatal, però el tema no em lleva la son.
El que vertaderament importa és que, d'una manera o d'una altra, es reconega la qualitat literària de molts dels autors que escriuen directament a la xarxa. Estic convençut que és un fenomen "imparable".

RUFUS ha dit...

A part de fomentar el costum de l’escriptura (amb les conseqüents “secueles” d’alguns premis literaris) el món dels blogs també a creats nous lectors actius. Conec un parell de persones que tenen al•lèrgia a obrir un llibre i diuen amb orgull que no els agrada llegir, però la veritat és que es passen moltes hores al dia navegant per blogs de tot tipus. Igual que parir un post no està considerat escriure per alguns, la seva lectura tampoc deu estar considerada com a tal .

salut

Mireia ha dit...

el problema es que molta gent llegeix els blogs en diagonal, i aixís es difícil que els lectors s'enganxin a una història, però bueno, que hi farem!, però que també es cert lo que diu rufus, que si mes no doncs que els blogs tenen lectors que no serien lectors si haguessin de ser lectors.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...