15 d’octubre 2006

La roda de premsa de Lara

En una roda de premsa cal anar molt en compte amb el que s'hi diu: si la convocatòria ha funcionat mitjanament bé, hi haurà periodistes a la sala, atents a qualsevol gest. Això ho sap molt bé Lara (no debades, controla un bon grapat de mitjans, cada vegada més).
De l'anunci dels finalistes al Planeta d'enguany trobem a l'Avui (un diari participat pel Grupo) aquest titular: "Dues cultures a Frankfurt", que comença així:
"El president del Grupo Planeta, José Manuel Lara, va dir ahir que la Generalitat ha de defensar sens dubte la literatura en català però que 'tant o més que això, s'ha de preocupar per la cultura en altres llengües feta a Catalunya'."
Interessant, sobretot venint de qui està en procés d'adquisició del 30% del nou Grup 62, el principal conglomerat en llengua catalana. I precisament de les beceroles d'aquest grup tracta la interessant informació de Vilaweb Lletres sobre la mateixa roda de premsa (l'Avui no en deia res), amb aquest titular: "Lara ataca Enciclopèdia Catalana".
¡Retuércanos!
Continue llegint i veig que el senyor Lara recrimina el seu nou soci Albert Pèlach (director general d'Enciclopèdia) d'haver utilitzat la premsa "per fer públic el seu desplaer pel possible nomenament d'Ernest Folch com a nou director editorial del Grup 62". I la millor forma de contrarrestar-ho és, sens dubte, esbombar les discrepàncies en una roda de premsa multitudinària.
Se'ns presenten uns mesos ben mogudets...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...